E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB politika faizi yarın açıklanacak---

TCMB politika faizi yarın açıklanacak

TCMB politika faizi  yarın açıklanacak
22 Ekim 2013 - 17:53 borsagundem.com

TCMB Para Politikası Kurulu yarın toplanarak politika faizi, ROK ve zorunlu karşılıklarla ilgili olarak açıklamalar yapacak

TCMB Para Politikası Kurulu toplantısıyla ilgili olarak beklentilerini açıklayan Akbank Ekonomik Araştırmalar şu görüşlere yer verdi:
''TCMB’nin yarın politika faizi, koridor alt ve üst bantları, ROK ve ZK oranlarında bir değişikliğe gitmeyerek, Eylül ayındaki “bekle-gör” politikasına devam etmesini bekliyoruz. 
Finansal koşullardaki iyileşme, TCMB’nin son aylarda koruduğu temkinli duruşunun tonunu bir miktar yumuşatmasını getirebilir. 
TCMB’nin son beklenti anketi, 12 ay ve 24 ay sonrası için piyasa beklentilerinde bir önceki ankete kıyasla önemli bir değişiklik görülmediğini ortaya koydu. 
Nitekim TCMB de, enflasyonun –çekirdek enflasyondaki kısmi yükselişe rağmen- yılın geri kalanında gevşemesini bekliyor. 
TCMB’nin uygulamaya koymuş olduğu “faizde öngörülebilirlik” politikasının şu ana kadar işe yaradığı görülüyor. 
Fed’in varlık alımını azaltmayı ötelemesi ve son olarak geçen hafta ABD bütçe krizinin ve borç tavanının -geçici de olsa- aşılmış olması, global risk iştahını olumlu etkilerken, TL’nin toparlanmasını ve yurtiçinde faizlerin gerilemesini getirdi. 
Finansal koşullardaki bu iyileşmenin, TCMB’ye “bekle-gör” politikası için daha fazla zaman tanıdığını değerlendiriyoruz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)