E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB Genel Kurulu tarihi ve gündemi açıklandı---

TCMB Genel Kurulu tarihi ve gündemi açıklandı

TCMB Genel Kurulu tarihi ve gündemi açıklandı
30 Nisan 2020 - 09:28 borsagundem.com

TCMB 2019 yılı 88. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Mayıs'ta yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) 2019 yılı 88. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı 18 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

TCMB'den yapılan açıklamaya göre, toplantı “Hacı Bayram Mahallesi İstiklal Caddesi No:10 06050 Ulus Altındağ/Ankara” adresindeki İdare Merkezi Hizmet Binasında saat 14.00'te başlayacak.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Pay sahiplerimiz veya temsilcileri Genel Kurul Toplantısına, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) tarafından sağlanan “Elektronik Genel Kurul Sistemi” (e-GKS) aracılığı ile veya toplantı mahallinde fiziki olarak katılabilirler.

Kovid-19 tehdidi dolayısıyla alınan önlemler çerçevesinde, toplantıya pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin öncelikli olarak e-GKS aracılığıyla katılmaları önem arz etmektedir. e-GKS üzerinden katılıma ilişkin gerekli bilgilendirme Bankamız internet sitesinde “Genel Kurul” başlığı altında yer almaktadır. Toplantıya elektronik ortamda katılmak üzere e-GKS’ye kayıt olan pay sahipleri ayrıca fiziki olarak katılım sağlayamayacaklardır. Pay sahipliğinden doğan hakların kullanım imkanı açısından fiziki olarak katılım veya e-GKS üzerinden katılım arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Toplantıyı canlı izleme, oylamalara katılım, soru sorabilme, önerge iletebilme gibi her türlü pay sahipliği hakkı e-GKS üzerinden kullanılabilmektedir.

Pay sahipleri genel kurul toplantısına fiziki olarak bizzat kendileri katılabileceği gibi üçüncü bir kişiyi de temsilcisi olarak gönderebilir. Toplantıda, Hazine ile diğer pay sahibi tüzel kişilerin temsilcilerinin kimlik, yetki belgesi ve imza sirküleri, gerçek kişi pay sahiplerinin kimlik, vekil aracılığıyla temsil edilecek gerçek kişi pay sahiplerinin vekillerinin ise noterlikçe aşağıdaki örneğe uygun olarak düzenlenmiş vekâletname, vekâletname noterden onaylı olmadığı takdirde vekâletnamenin yanı sıra vekâlet verenin noterden onaylı imza örneğini içeren belge ile birlikte hazır bulunmaları gerekmektedir.

Pay sahipleri, Bankanın 2019 yılına ait Yıllık Raporunu (Banka Meclisi ve Denetleme Kurulu Raporlarını, bilanço, kâr ve zarar hesaplarını) adresleri Bankamız internet sitesinde yer alan İdare
Merkezi ve Şubelerimizden temin edebilirler.

GÜNDEM:
1- Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması.
2- Banka Meclisi ve Denetleme Kurulunun 2019 hesap yılına ait raporlarının ve kâr dağıtımı ile ilgili teklifin okunması ve görüşülmesi.
3- 2019 yılına ait bilanço, kâr ve zarar hesabı ile kâr dağıtımına ilişkin teklifin onaylanması.
4- Banka Meclisi üyelerinin ve Denetleme Kurulunun ibraları.
5- 1211 sayılı Bankamız Kanunu’nun muhtelif maddelerinde 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 7186 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikler doğrultusunda Bankamız Esas Mukavelesi’nin 2, 3, 4, 5, 16, 19, 22/A, 24, 25, 26, 27, 29, 33, 37, 40, 41, 42, 43, 58 ve 60. maddelerinde değişiklik yapılması hususunun Bankamız Kanunu’nun 16. maddesi uyarınca Genel Kurulun onayına arzı.
6- Banka Meclisinde boşalan iki üyeliğe Türk Ticaret Kanunu’nun 363. maddesi gereğince Banka Meclisince seçilmiş bulunan üyelerin onaya arzı ve onaylanmama halinde ayrılan üyelerin süresini tamamlamak üzere seçim yapılması.
7- Banka Meclisinde boşalan iki üyelik için seçim yapılması.
8- Denetleme Kurulunda boşalan bir üyelik için seçim yapılması.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)