E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB er yada geç fazileri indirecek---

TCMB er yada geç fazileri indirecek

TCMB er yada geç fazileri indirecek
24 Aralık 2014 - 17:01 borsagundem.com

Goldman Sachs, "TCMB'nin er ya da geç faizi 125 baz puan indireceğini tahmin ediyoruz"

TCMB Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısından çıkan kararları değerlendiren Goldman Sachs, TCMB'nin enflasyon görünümünde önemli iyileşme sağlanana kadar sıkı para politikası şartlarınıdevam ettirme kararlılığını vurgularken, gelecek yıl enflasyonda ciddi düşüş beklentisini de ön plana çıkardığına dikkat çekti. 
   
Enflasyonun 2015'in ilk yarısında keskin bir düşüş göstereceği beklentisini kendilerinin de paylaştığını belirten Goldman Sachs, bu nedenle TCMB'nin er ya da geç yüzde 8,25 seviyesindeki gösterge faizi 125 baz puan indirerek yüzde 7'ye çekeceğini tahmin ettiklerini vurguladı. 
     
Goldman Sachs, piyasadaki oynaklığın, TCMB'nin gelecek yılın başlarında harekete alanını sınırlayabilecek potansiyel riskleri hatırlattığını belirtirken, TL'nin değerinde cari seviyeden ciddi birzayıflığın TÜFE için yüzde 6 olan 2015 ortası ve yüzde 6,5 olan 2015 sonu tahminlerinin yükseltilmesini gerektirebileceğini de ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)