E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB cari faiz seviyesini sürdürmeli---

TCMB cari faiz seviyesini sürdürmeli

TCMB cari faiz seviyesini sürdürmeli
04 Temmuz 2014 - 10:22 borsagundem.com

Morgan Stanley, TCMB'nin cari faiz seviyesini sürdürmesi gerektiğini düşünüyor

Türkiye'de dün açıklanan enflasyon rakamlarına yönelik bir değerlendirme raporu yayınlayan Morgan Stanley, eflasyonda ortaya konan resmin iyi olmadığını, çekirdek enflasyonun hala yüksek seyrettiğini ve cesaret verici olmadığını bildirdi. 
     
Enflasyon rakamlarındaki tek olumlu gelişmenin enflasyonun Mayıs ayında yüzde 9,8 ile tepe yaptığının ve Haziran'da yüzde 9,2'ye gerilediğinin görülmesi olduğunu ifade eden Morgan Stanley, TCMB'nin yüzde 5 enflasyon hedefinin yakalanmasının çok uzun süreceğine inandıklarını belirtti.      

Yıl sonu için enflasyon tahminlerinin yüzde 8,5 olduğunu ve piyasa beklentilerinin üzerindeki bu tahmine bağlı kalmaya devam ettiklerine işaret eden Morgan Stanley, Temmuz ve Ağustos'da enflasyon rakamlarının hafif aşağı yönlü bir şekilde piyasaları şaşırtması halinde enflasyonun yüzde 9'un altına gelmesinin beklenebileceğini vurguladı. 
   
TCMB'nin enflasyon görünümüne yönelik risklerin düşük olduğu değerlendirmesinin kendilerini tam olarak ikna etmediğini de ifade eden Morgan Stanley, TCMB'nin 'bağışıklık sistemini' güçlü tutmak için cari faiz seviyesine devam ettirmesi gerektiğini inandıklarını belirtti. Ancak Morgan Stanley, TCMB'nin para politikasını daha fazla gevşetme yönünde hareket edeceği konusunda az çok ikna olmuş durumda olduklarını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)