E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB: Cari dengede iyileşme eğilimi belirginleşti---

TCMB: Cari dengede iyileşme eğilimi belirginleşti

TCMB: Cari dengede iyileşme eğilimi belirginleşti
30 Kasım 2018 - 10:16 borsagundem.com

TCMB tarafından yayınlanan Finansal İstikrar Raporu'nda ''Güçlü ihracat performansı ve yurtiçi talep bileşenlerindeki hızlı dengelenme sonucu cari dengedeki iyileşme eğilimi belirginleşmektedir'' denildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Finansal İstikrar Raporu’nu yayınladı.

Raporda küresel ekonomiye ilişkin belirsizliklerin önemini koruduğu belirtilirken, "Yurt içi iktisadi faaliyetteki dengelenme süreci devam etmiştir." denildi.

TCMB'nin raporunda farklı nitelikteki şokların finansal istikrara yönelik oluşturduğu risklerin para politikası adımları ve koordineli tedbirlerin etkisiyle sınırlandırıldığı, önümüzdeki dönemde Banka'nın fiyat istikrarını sağlama ve finansal istikrarı destekleme hedefleri doğrultusunda elindeki tüm araçları kullanmaya devam edeceği belirtildi.

Raporda ''güçlü ihracat performansı ve yurtiçi talep bileşenlerindeki hızlı dengelenme sonucu cari dengedeki iyileşme eğilimi belirginleşmektedir'' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Daşcı30 Kasım 2018 16:19

    Bu demeyin. Yabancılar yanlış anlar. Ticaret düştü açık azaldı bu güzel bir şey değil Turizm geliri arttı, ihracat arttı dersen kabul Ama ortaya boş laf " cari açık dengelendi"