E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTCMB Başkanı Uysal'dan enflasyon açıklaması---

TCMB Başkanı Uysal'dan enflasyon açıklaması

TCMB Başkanı Uysal'dan enflasyon açıklaması
25 Şubat 2020 - 19:42 borsagundem.com

Cari dengenin son bir yıllık dönemde önemli iyileşme kaydettiğini belirten Merkez Bankası Başkanı Uysal, "Enflasyonun yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Makro Ekonomik Görünüm, Para Politikası ve Sürdürülebilir Büyüme” başlıklı bir konuşma yaptı.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, "Reel döviz kurunda mevcut seviye rekabet gücünü destekliyor" dedi.

İktisadi faaliyetteki toparlanmanın son dönemde güç kazandığını belirten Uysal, "Cari denge son bir yıllık dönemde önemli iyileşme kaydetti" açıklamasında bulundu.

Uysal, konuşmasında, "Enflasyonun yıl sonu tahminimize doğru kademeli olarak gerileyeceğini düşünüyoruz. Faiz indirimleri kredi ve mevduat faizlerine güçlü bir şekilde yansıdı. Yılın ikinci yarısında faizlerdeki düşüş kredi talebini canlandırdı. Kredi kompozisyonun dış denge ve enflasyon üzerindeki etkilerini izliyoruz. Para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerekiyor. Tüketici enflasyonu 2019 boyunca önemli ölçüde geriledi. Merkez Bankası ile özel sektör arasındaki köprüyü ilerletmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist26 Şubat 2020 10:23

    Maaş emek Ücretlerini de kur, altın bağlayın bakalım ne oluyor... O zaman oyun olmaz demi... Tüm kaynakların sahibine hesap verecekler mahşerde....

  • Gerçek26 Şubat 2020 10:21

    Finans,Kumar sistemini bırakın... Herkes fiyatlamalarda azıtıyor... Üretici Kur Faiz oranlarını takip ederek zam yapıyor, Evi üreten fiyatları kur, üzerinden artırıyor. Faizler düşünce talep artacak deyip yine artırıyor.Araç fiyatları kur, üzerinden. İkinci el ev, konut al, satıcıları abilerine göre kur üzerinden.... Emek Ücretlerini  de kura bağlayalım o zaman bu fırsatçılar paracılar oynamazlar. Üretim ekonomisini başlatın faizleri düşürerek zenginlerin parasını vererek üretimi,tüketimi bitirin .... Öz sermaye ile büyüme odaklı destekleyin şirketleri

  • ADAM26 Şubat 2020 09:28

    SON ALTI AYDA HERŞEYE %50 ZAM GELDİ BU ÜLKEDE EN SON %35 İETT DAHİL SALAK ETTİNİZ BİZİ SALAK :'(  :'( 

  • Raiden 26 Şubat 2020 01:15

    Hele senin dilin ne söylir gurban essah mı diyisen..

  • Yatırımcı25 Şubat 2020 22:44

    Mevduatın 15 günlük getiris yüzde 0.32 iken dolar yüzde 2.5 kazandırdı. Yani yüzde 781 fazla getiri var. Sen sarayı dinle kukla gibi. Yatırımcı işi biliyor. Kimseyi ksndıranazsın. Zamlar uçmuş. Enflasyonu düşüremezsin. Çünkü karşılıksız para basıyorsun.

  • Selahattin abi25 Şubat 2020 21:40

    Ekonomi yönetimi tamamen algı yönetimi oldu. Rakamlar bunu gösteriyor ''Rakamları kim belirliyor?'' ve bu rakamlara göre enflasyon öngörümüz bu buna göre de işçi emekli asgari ücretliye yapılacak zam enflasyon oranında olur 4+4 hadi güle güle harcayın ''Doğalgaza Elektriğe %50 zam '' 

  • alf25 Şubat 2020 20:50

    yuzde 1 diye aciklama yapin ne olacak sanki, zaten yiyiyoruz.

  • malafat25 Şubat 2020 20:35

    çok önemli bir noktaya temas etmiş

  • Ahmak group sizi 25 Şubat 2020 20:28

    Rakamlar ile oynayarak kimi kaldırdığınızi sanıyorsun? Hadi yürü oradan...

  • 000025 Şubat 2020 20:25

    fare kediyi tutacaktır dikkat....