E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTCMB Başkanı Ağbal'dan TÜSİAD'a ziyaret---

TCMB Başkanı Ağbal'dan TÜSİAD'a ziyaret

TCMB Başkanı Ağbal'dan TÜSİAD'a ziyaret
11 Şubat 2021 - 20:20 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğini (TÜSİAD) ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ve beraberindeki heyet, enflasyon hedeflemesi çerçevesinde tüm paydaşları 2023 yılında yüzde 5 enflasyon hedefi etrafında birleştirmek ve bilgilendirme yapmak amacıyla TÜSİAD'ı ziyaret etti. 

"BÜYÜK MEMNUNİYET DUYULDU"

TCMB'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Başkan Naci Ağbal ve beraberindeki heyet, enflasyon hedeflemesi çerçevesinde tüm paydaşları 2023 yılında yüzde 5 enflasyon hedefi etrafında birleştirmek ve bilgilendirme yapmak amacıyla TÜSİAD'ı ziyaret etti. TÜSİAD yönetiminin fiyat istikrarı hedefine yönelik güçlü ve açık desteklerinin görülmesinden büyük memnuniyet duyuldu. 2023 yüzde 5 #kalıcıfiyatistikrarı" ifadelerine yer verildi.

"KALICI FİYAT İSTİKRARI" KONUSUNU ELE ALDIK

TÜSİAD tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: "TCMB Başkanı Sayın Naci Ağbal TÜSİAD’ı ziyaret etti. Serbest piyasa kuralları çerçevesinde verimlilik odağıyla #kalıcıfiyatistikrarı konusunu ele aldık. Gıda enflasyonu ile mücadelede bütüncül bir yaklaşımla tedarik zincirinin sağlıklı işlemesine yönelik önerileri paylaştık."

Merkez Bankası faizleri artırır mı?

 

TÜSİAD'dan TCMB'ye destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eser 12 Şubat 2021 02:30

    Ülkede varlıkların reel finas sistemi içine girmesi için 30 banka ve bütğn dovşz ile fşnasal işlemler sadece bu bankalar kapsamında yapılmalı. Diğer kuruluşlar şirket birleşimleri ile ortadan kalkmalı ve o oranda hisse ihrac edilmeli.... ve 20 değerli maden ve taşlar şirketi ve bağlı mağza zincirleri olmalı, bütün değerli maden ve taş ğarajende tşcareti bu şirketler kapsamında yapılmalı. Diğer küçük dükkanlar bu şirketlerle birleştirilerek ortadan kalkmalı, birleşşmdekş varlık değerleri oranında hissedar olmalı.

  • Sd12 Şubat 2021 02:24

    Ülkede altın ve diğer değerli maden al satını yapan 15 -20. Şirket zinciri kurulmakı. Her sehirde mağazaları oluşmalı. Bireysel kuyumculuk kaldırılmalı. Derin hacimli 15 -20 şirkete dönüştürülmeli. Ve kuyumcukarda ellerindeki varlıkla bu şirketlere ortak olmalı, ve öalışanı olmslı. Bu şirketlere olanlar da borsada hisselerini de istedikleri kadar al sat yapabilmeli. Ayrıca aktın ve değerli maden bankscılığı şeklindende işletilmeliler.

  • Çetin Telli12 Şubat 2021 08:38

    Niçin bireysel kuyumcular kaldırılmalı.Amaç kölelikmidir

  • Finas12 Şubat 2021 02:20

    Ülkede bağımsız 30 güçlü bankanın var olmadı yeterli. Doviz büroları kaldırılmalı. Bankalar kapsamında change ofisler oluşturulmalı Hisse tahvil her türlğ yarım aracı işlemleri de sadece bankacılık kapsamında olmalı. Diğer yatırım kurumları bankalarla şirket bşrleşimi yapacak sekilde

  • Md12 Şubat 2021 02:16

    Bankalar ve medya y giren patronlar başka hiç bir sektörde çalışmanalı. Bankalar ve medya kendi başlarına olmalı.