E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'deki 4 partiden ortak bildiri---

TBMM'deki 4 partiden ortak bildiri

TBMM'deki 4 partiden ortak bildiri
28 Eylül 2020 - 17:22 borsagundem.com

TBMM'de AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti ortak bir bildiri imzaladı. Bildiride "Halkını korumak amacıyla Azerbaycan'ın savunmasını destekliyoruz" denildi

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grup başkanvekillerinin imzası bulunan ortak bildiri metninde "TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler olarak, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin 28 Eylül 2020 tarihinde Yukarı Karabağ’da ateşkesi ve uluslararası hukuku ihlal ederek ağır silahlarla Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini ve askerlerini hedef alan saldırılarını en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu son Tovruz'daki saldırılardan sonra Ermenistan, bölgede barışın ve istikrarın kalıcı tesisi önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bizler, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği savunmasını destekliyoruz" denildi.

30 yıla yakın süredir Yukarı Karabağ'ın Ermenistan’ın işgali altında olduğu vurgulanarak, "Bu haksız işgalin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uygun şekilde barışçıl çözüme desteğimizi tekrarlıyoruz. Uluslararası camiayı, bugüne kadar Ermenistan’ın işgali ve sorumsuz saldırıları sebebiyle zarar gören Azerbaycan'ın yanında olmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle; Gazi Meclisimizdeki siyasi partiler olarak, şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazilere acil şifa ve can Azerbaycan’a başsağlığı dilerken, milletimizin dayanışma iradesini bir kez daha güçlü bir şekilde vurguluyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST28 Eylül 2020 20:57

    Ermeristan da pkk ve ypg li teröristler de azerbeycan karşı savaşıyorlarmış onlarcası geberdiği için HDP matem içinde galiba.

  • KeMal28 Eylül 2020 17:46

    Hayret HDP ile ortak hareket etmemiş iyi parti CHP halktan tepki gelmese aslında destek vermezler

  • ZEYREK ZEMHERİ28 Eylül 2020 20:56

    chp li milletvekili ünal çeviköz azerbeycan a silah yardımı yaptık diye bizi habertürk tv çıkmış bizi şikayet ediyor bunlar nasıl kimselerdir arkadaş.

  • Ömer karaçicek28 Eylül 2020 17:44

    Bu katiller sürüsü anca pkk gibi kan dikenleri destekler. Bu meclisten aldıkları para yedikleri içtikleri haram olsun.

  • FİNANSŞÖR28 Eylül 2020 17:32

    Bu hdp emenistan partisimidir ki ermenistan kınamıyor.bunasıl bir parti arkadaşlar.

  • Muci28 Eylül 2020 17:27

    Ermeni partisi hdp de Azerbaycan'ı kınar artık.