E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'deki 4 partiden İdlib saldırısına ortak tepki---

TBMM'deki 4 partiden İdlib saldırısına ortak tepki

TBMM'deki 4 partiden İdlib saldırısına ortak tepki
28 Şubat 2020 - 22:33 borsagundem.com

AKP, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak bildiri yayımlayarak İdlib'de düzenlenen saldırıyı kınadı

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti, ortak bildiriyle, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının Türk askerlerine düzenlediği hava saldırısını kınadı.

Bildiride, AK Parti adına Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP adına Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP adına Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti adına Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın imzası yer aldı.

Ortak bildiride, şunlar kaydedildi:

"Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağ olsun.

Bu alçak ve menfur saldırıyı, millet iradesinin tecelligahı olan TBMM'deki imzası bulunan parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteklediği biçimde çözümün siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz.

Kahraman Türk ordusunun, TBMM tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır. 

TBMM olarak, bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi aziz milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cenk 29 Şubat 2020 16:37

    HDP ler siz bu ülkenin yüz karası,utanç yüzünüz... Allah sizin belanızı gani gani verecek bunu bilin ve unutmayın... Sıra sizde gelecek bakalım ozaman kimin arkasına saklanacaksıniz... Adı beş para etmeyen herifler...

  • Vatandaş 29 Şubat 2020 09:24

    Sayın milletvekillerm ve belediye baskanlarına sizlerin maaşı asğarı ücret olsun huzur hakkı ve tüm haklarınız iptal etin sızın cocukların ve eslerınde hakların iptal etin ezilen fakir devlet okulda okuyan fakir hastane de sıra bekleyen fakir asker ğiden fakir sehit olan fakir işe ğirmek istiyen fakir Allah sehitlerimize rahmet eylesin mekanı cennet olsun bu dunya böş kul hak

  • Ayse 29 Şubat 2020 10:52

    Doğru ama hanği parti yapacak zor yapan parti hakim helal olsun Allah'a sehitlerimize rahmet eylesin

  • ggff29 Şubat 2020 03:57

    acaba cagirmadiklari için olabilirmi her konuda ayrım yapmayın bi konuda birleşelim artik

  • İstanbul 29 Şubat 2020 01:28

    Sehitlerimize Allah tan rahmet eylesin mekanı cennet olsun

  • Ahmet 28 Şubat 2020 23:01

    Oooo baya büyük bir iş başarmış sınız. TEBRIKLER.....

  • Tebrikler.28 Şubat 2020 22:54

    Kınayacak birilerini arıyorsanız,önce ülkeyi bu hale getirenlerden başlayın.

  • iskender28 Şubat 2020 22:49

    HDP hangi ülkenin partisi,, aslında bunu CHP ile İYİ partiye sormalı

  • Ali Taş29 Şubat 2020 13:25

    Akmal yazan beyinsiz hdp ile chp birlikteliğinden senin gibi dnası bozuk ucubeleri amelayat ettirip maymun beyni naklediyoruz bak sgkan varsa ameliyat ücretsiz

  • Akmal seni 28 Şubat 2020 23:01

    Akpe de az koll kola gezmedi....

  • Sdk28 Şubat 2020 22:47

    HDP liler bu ülkenin suyunu ekmeğini neden yiyor...

  • Türkoğlutürk 01 Mart 2020 19:08

    İktidar AKP de kapatsın. Niye kapatmıyor.

  • Nedim29 Şubat 2020 11:23

    Aşağıdaki sersem senin gibi itlerin karizmasını da biz çizeceğiz!  

  • mehmet28 Şubat 2020 23:19

    Çunku akp beslıyor, 18 yıldır yaptıklarına göz yumdu... Sonra da Chp İyı partı  iş birliği yapıyor deyor.  Putin  cok fena karızmasını çızdi Recep efendının  bugun t.v bile çıkmadı... Böyle cagrmakla kabadayı ayaklarıyla olömuyor bu işer gidin ogrenın devlet nasıl yonetilyor... En zazndan devlet adamlıgını duruşunu öğrenın