E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'de kritik toplantı---

TBMM'de kritik toplantı

TBMM'de kritik toplantı
21 Temmuz 2016 - 16:18 borsagundem.com

Meclis Başkanı, Abdullah Gül, Başbakan Yıldırım ve muhalefet temsilcilerini kabul etti. Gül, görüşmenin ardından "Her şey akla gelebilirdi ama TBMM'nin planlı bir şekilde bombalanacağı akla gelmezdi" dedi

Dün toplanan MGK ve Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklanan 3 aylık OHAL'den sonra Ankara'da yoğun görüşme trafiği yaşanıyor. 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve muhalefet temsilcilerini kabul etti.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gül, "TSK'nın içinde örgütlenen ve bugün deşifre olan Gülen cemaatine mensup askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü söz konusu oldu. Her şey akla gelebilirdi ama TBMM'nin planlı bir şekilde bombalanacağı akla gelmezdi. Bunu yapanları şiddetle lanetliyoruz. Mevcut yasalar titizlikle uygulanacak ve hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Bu işi yapanlar bir Afrika ülkesinde, latin Amerika ülkesindekilere benzer işler yaptılar. Halkı tanklarla ezdiler. Komutanlarına en büyük saygısızlığı yaptılar. Çok şehitler verildi. Canını feda eden vatandaşlarımız, askerlerimiz var. Cesaretle buna mani olanları rahmetle anıyorum. Gece baskının önlenmesinde Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Başbakanın, Meclis Başkanının, partilerin sağlam bir duruş sergilemesi örnek davranışlar olmuştur. Türkiye bu acıları atlatacaktrır. Türkiye normal günlerine dönecektir. Siyasi partiler arasındaki yapıcı diyalog halkın beklediği bir manzaraydı" dedi. 

Gül, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya gelecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)