E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM'de Gara bilgilendirmesi---

TBMM'de Gara bilgilendirmesi

TBMM'de Gara bilgilendirmesi
16 Şubat 2021 - 15:17 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis'te Gara harekatını anlattı. Akar, "Alı konulan 13 kişi hava hücum harekatı başlatıldığı anlarda şehit edildi" dedi.

Akar konuşmasında bölgenin haritasını ve operasyon düzenlenen mağaraya ilişkin görselleri de kürsüden gösterdi.

Operasyonun geniş bir hazırlık evresi olduğunu belirten Akar, "Operasyon karadan destek ve irtibat olmadan icra edildi. Operasyon için yoğun gizlilik tedbirleri altında geniş hazırlık süreci yaşandı. Arazi ile ilgili ayrıntılı harita çalışmaları yapıldı. hedefler özenle seçildi" dedi.

Planlanan 50’den fazla hedeften 48'inin vurulduğunu belirten Akar, diğer hedeflerin güvenlik gerekçesiyle gözetildiğini ifade etti. 

"13 kişi hava hücüm harekatı başlatıldığı anlarda şehit edildi"

Akar Pençe Kartal-2 Harekatını şöyle anlattı:

"Teröristlere sürekli çağrıda bulunuldu. Bu sırada sadece göz yaşartıcı gaz kullanıldı. Cuma akşam saatlerinde birinci terörist "ateş etmeyin dışarı çıkıyorum" diyerek dışarı çıktı. 

Alı konulan 13 kişi hava hücüm harekatı başlatıldığında şehit edildi. Güvenlik sebebiyle operasyon dikkatli ve yavaş sürdürüldü. Teröristlerin ateşine karşılık verdi. Bir müddet sonra teröristlerin atışı kesildi. 

Şehitlerimizin naaşları emniyetli bir şekilde yurt içine nakledildikten sonra operasyonel unsurlarımız yurda döndü."

Bölgede 51 teröristin ölü, 2 terörist sağ olarak ele geçirildiğini açıklayan Akar, bölgede keşif gözleme faaliyetlerinin sürdüğünü dile getirdi. 

Akar terör örgütündeki Gara paniğini ise şöyle anlattı:

"Bu operasyon sonucunda teröristlerin çok ciddi zaaiyata uğradıkları kesin. Önümüzdeki 15 gün süre içinde hiç kimsenin 3-4 kişi olmaması, (firarı önlemek için) haber seyredilmeme talimatını teröristlere tebliğ ettiklerini biliyoruz. TSK terör örgütüne kendini çok güvende hissettiği Gara'da çok büyük zarar vermiştir. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmadı bundan sonra da bırakılmayacaktır."

SOYLU'NUN GÖZYAŞLARI

Akar'dan sonra kürsüye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geldi. Soylu kürsüde göz yaşı döktü. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Pençe Kartal-2 Harekatı'na ilişkin "Terör örgütü 6 bin 21 katliamı nasıl gerçekleştirmişlerse o evlatlarımızı da mağarada katlettiler. " dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Bütün milletimizin başı sağ olsun. Gönlümüzle, üzerimize düşen meselenin nasıl yapılacağını bilerek bize verilen sorumluluğu bu dünyada da diğer dünyada da yerine getirebilmek için çalışıyoruz. Dün gece 12 aileyi aradım arkadaşlarımla birlikte. Müslüm Altuntaş'ın babası Şevket Altuntaş'ın söylediği cümle, "gam yok keder yok bakan bey" dedi. Bu kadar uzun ve yorucu bir süreçten sonra ailelerin bu metaneti ve ortaya koydukları bu sabır bu milletin ruhunun kendilerinin tamamen vücudunda bezenmiş hali bize dün akşam bir ders daha verdi.

Bu çocuklarımızın hiç biri pikniğe giderken kaçırılmadı. Bir operasyondayken de kaçırılmadı. Bu olayın duyulduğu ilk andan itibaren AB ve ABD, PKK inşası ile gerçekleşen sosyal medya ile söylenenler bir amaç için söylendi. Hem acımız var hem de acımızı kanırtmak için söylediler. Malatya'ya ailesine giderken kaçırıldı. Kimisi de 2016 yılında açıköğretim imtihanına giderken kaçırıldılar. Olayı olduğu gibi anlatacağım size.

Biz, bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık, Allah şahittir, evlat olduk. Her üç ayda bir görüştük. Ama kimlerin nasıl görüştüğünü, bu ailelerimizi nasıl istismar etmeye çalıştıklarını, nasıl PKK'ya yönelik yeni bir alan açmak için çaba sarf ettiklerini söyleyeceğim. Bu hepimizin derdi. Biz terörle mücadele yapıyoruz.  

"Bu evlatlarımız ayın 10'unda şehit oldu"

Niçin acaba biz 300'ün altına indirdik terörist sayısını diye niye böbürleniyoruz niye bu mücadeleyi bırakmıyoruz. Allah razı olsun TSK'dan. Gara'nın 3 boyutlu haritasını görseniz. Gerçi bir vekil yakın zamanda gitti oralarda boy gösterdi. İsmini sorarsanız söyleriz. Bu evlatlarımız ayın 10'unda şehit oldu. Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra ölümlerini de istismar etmeye çalıştılar.

Derdimiz ne bizim Gara'da? Niçin Hakurk, niçin Haftanin, niçin buralara giriyoruz? 2019 yılında terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70'i o bölgelerden bize geldi.

"Terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır"

Dedikleri şu, FETÖ ve PKK inşası, Emre Uslu denen müptezelden Avrupa'daki diğer tüm müptezellere kadar terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen, 'Acaba bir şey olur mu?' diye ona yasalanan hain oğlu haindir.

Tam beş kere benim bakan yardımcım bir yılda görüştü ailelerle. Aileleri alıp Irak'a Erbil'e götürdüler ne oldu elleri boş döndüler. Terör örgütünün ilk katliamı mı bu hayır. 1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi.O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi? Orada Diyarbakır annelerinden 7 tane bunlardan vardı. Devlet burada üzerine düşen her görevi yerine getirmiştir. 

"Pervin Buldan dedi ki, 'biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar'"

Bu çocuklar kaçırıldıklarında Pervin Buldan dedi ki, 'biraz misafir edecekler sonra bırakacaklar'. 10 tane çocuğa acımayan, askerime, polisime ve oradaki kahraman jandarmama acımayan sivil vatandaşıma acır mı? Vücut bütünlüklerinin fotoğrafların hepsi burada. İçimiz kan ağlıyor; ama bu fotoğraflara baktığınız zaman Allah şahittir o Murat Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek rahat etmeyiz.

"Terör örgütü ailelerimize karşı zafer kazanamayacak ailelerimiz onları yenecek"

Terörle mücadele bugün başlamamıştır fakat en yakın zamanda bu PKK'nın kökünü kazıyarak sona erecektir. Türkiye'de 300'ün altına düştü fakat İran ve Irak 5 bin terörist var. Aynı meseleyi Suriye'ye yaptıkları için çocukları orada ailelerinden kopararak sözde askere aldıkları için orada 5 bin kişi var. İşimizin bitmediğini söylemek için söylüyorum. Allah şahittir bu PKK ve PYD terör örgütü ailelerimize karşı zafer kazanamayacak ailelerimiz onları yenecek. Terör örgütü şehitlerimize karşı zafer kazanamayacak şehitlerimiz onları yenecek. 6 bin 21 katliamı nasıl gerçekleştirmişlerse o evlatlarımızı da mağarada katlettiler.  

Erdoğan: Operasyonları daha da genişleteceğiz

CHP'li Berberoğlu, 8 ay sonra Meclis'te

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.