E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM tatil kararı aldı EYT 2023'e kaldı---

TBMM tatil kararı aldı EYT 2023'e kaldı

TBMM tatil kararı aldı EYT 2023'e kaldı
21 Aralık 2022 - 11:41 borsagundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arası tatile girme kararı aldı. Bu durumda emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme yeni yılda ele alınacak.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatile giriyor.

AK Parti'nin dün kabul edilen grup önerisiyle Meclis gelecek hafta çalışmayacak.

EYT 2023'E KALDI

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve kamuda sözleşmeli olarak görev yapan ve kadroya geçmeyi bekleyenlerle ilgili düzenlemeler 2023 yılına kaldı.

Genel Kurul gündeminde, 14 maddelik torba kanun teklifi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Karma Komisyon raporu bulunuyor.

Bu iki konunun görüşülmesinin ardından Meclis tatile girecek.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Düzenlemede bir yaş şartı olup olmayacağı belirsiz.

Düzenlemenin ayrıntılarının ay sonuna kadar açıklanması ve yeni yılda Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. EYT düzenlemesinin yürürlük tarihinin 1 Ocak 2023 olması öngörülüyor.(NTV)

İşte sigortalıyı EYT'li yapacak 3 yol!

 

Bakan Bilgin'den asgari ücret ve EYT açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ21 Aralık 2022 14:24

    Çok çalıştırınız yoruldunuz tatil yapın bakalım.bugün çıkmış tüm siyasi partiler ben halkı düşünüyorum diyorlar bir tanesi dahi bu milleti düşünmüyor ancak kendilerini ve çevrelerini düşünmektedirler.eğer düşünseler.milletvekili sayısını 600 den 250 indirirler.partilere yardım parasını kaldırırlar.hepsi kendi otomobiline binerler.yoksa ben hiç birisine inanmıyorum.

  • Mucise Reis : )21 Aralık 2022 12:13

    Hak olanı, hak edenlere vemriyorlar. sorsan işçinin teri soğumadan ücretini bedelini ver derler :D hep diyenlerden korkacaksın. :D EYT lilerde güçlerinin farkına varmalı,  emeklilerde. siz o kadar büyük çaoğunluksunuz ki,  zengini fakir, fakiri zengin yapacak kararlar aldırabilirsiniz. Bütün devlet birimleri başkalarına çalışırken siz keden bu durumu alkışlayıp destekliyorsunuz ? bu partiler olmadan öncede vatan , vatandı, bayrak vardı, ezan okunuyordu, anıtkabir duruyordu. Hiç birine ihtiyacınız yok. partilerin sizlerin oylarınıza ihtiyacı var. Zaten vatan için kan döken şehit veren bizim öz milletimiz, siyasiler olsada, olmasada bunu yapacaktırda. o bakımdan öz haklarınızı alın, istemediğinizi cezalandırın, dertlerinizi çözene oy verin. Sonra oyunu x e ver. z kazansın d nin koalisyonu olsun hak istiyorum deme :D  bizide üzme.

  • x21 Aralık 2022 12:57

    Mucise reis. 19 tarihli calisma bakaninin yazisinda bana cevap yazmisin yazdigimla alakasiz sen okumadanmi yaziyorsun senin algin zayif bir doktara gorun