E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM doktorunda virüs tespit edildi: 213 kişi takibe alındı---

TBMM doktorunda virüs tespit edildi: 213 kişi takibe alındı

TBMM doktorunda virüs tespit edildi: 213 kişi takibe alındı
02 Mayıs 2020 - 10:42 borsagundem.com

TBMM’de sağlık birimindeki doktorun korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından, doktorla temas eden 213 kişi takibe alındı

Türkiye’de salgına karşı en sıkı önlemleri alan yerlerden biri olan TBMM’de sağlık birimindeki doktorun korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından onunla temas eden 213 kişi yakın takibe alındı. Son 14 gündür 12’si milletvekili 213 kişi kontrolden geçti, tümü evlerinde izole edildi.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, TBMM'de görülen Koronavirüs vakasının Meclisi alarma geçirdiği ve 17 acil önlemin alınmasına neden olduğu ortaya çıktı. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, doktor tarafından 201 personel ile 12 milletvekilinin muayenesinin yapıldığını kaydederek, “İlgili hekime muayene olmuş tüm hasta ve personel bilgilendirilmiş ve evlerinde 14 günlük izolasyonları sağlanmıştır. Her gün aranılarak sözel klinik takibi yapılmıştır” dedi.

789 personele idari izin

18 Nisan itibarıyla altı personelde de Koronavirüs tespit edildiğini, tedavi ve izolasyon süreçlerinin yakından takip edildiğini ve 789 personele idari izin verildiğini belirten Bilgiç, alınan önlemleri şöyle sıraladı:

“Grip Polikliniği oluşturulmuş ve poliklinik odasındaki merkezi havalandırma emişleri kapatılmış, Hepa filtre cihazı temin edilmiş, numune alma kabini yapılmıştır. Hastanemizde görevli doktorumuzun Kovid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle COVID-19 test için hızlı antikor testi temin edilmiş ve tüm personele iki kere tarama yapılmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şeref gocmen02 Mayıs 2020 14:00

    milletvekilleri için 2 kerede yapılır 5 kerede yapılır test.önlemlerin alası alınır.kanser hastaları içinse bekleyin evde ölüm sizi bulur dercesine tedavi olanakları kapatılmış.meme kanseri olan eşim şimdide mide kanserine yakalanmış olup gidecek hastane bulamıyoruz.tedavi aldıgımız selçuk üniversitesi tıp fakultesinde eşimin hastalıgına çare olacak doktor yok.bizleri hastaneye kabul etmiyorlar.