E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM Başkanı Şentop'tan Ukrayna ve Rusya yorumu---

TBMM Başkanı Şentop'tan Ukrayna ve Rusya yorumu

TBMM Başkanı Şentop'tan Ukrayna ve Rusya yorumu
22 Ocak 2022 - 14:08 borsagundem.com

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ukrayna ve Rusya arasındaki sorunlar, barışçıl yollarla, müzakerelerle çözülür. Yoksa bölgemiz için de iki ülke için de bunun hayırlı sonuçları olmaz." dedi.

Mustafa Şentop, Beyoğlu Belediyesinin Pera Palace Otel'de düzenlediği "Beyoğlu Buluşmaları"na konuk oldu.

Pera Palas Otel'in, Milli Mücadele döneminde önemli bir yeri olduğunu belirten Şentop, Atatürk'ün önemli görüşmelerini burada yaptığını, Agatha Christie ve Ernest Hemingway gibi önemli edebiyatçıların da otelde konakladığını söyledi.

Şentop, dünyanın değişimlere gebe bir dönemde olduğuna dikkati çekerek çözümü ertelenen birçok sorun bulunduğunu, Doğu Avrupa başta olmak üzere Balkanlar, Kıbrıs, Suriye, Irak, Ermenistan, Kırım ve Ukrayna'daki sorunların 2. Dünya Savaşı'nın sebebi olduğunu ama savaşa rağmen çözülemediğini anlattı. Bunların yeniden görüşülmesi gerektiğini vurgulayan Şentop, "Bu kadar tecrübeden sonra insanlığın, siyasetçilerin bunlardan ders çıkarmasını beklemeliyiz ama şu anki gelişmeleri gördüğünüzde çok iyi ders çıkartılmadığını üzülerek görüyoruz. Aslında salgın süreci, insanların birbirine ne kadar bağımlı olduğunu gösterdi. Salgınla hasatlıkların da küresel olduğunu gördük, o zaman tedavinin de küresel olması lazım ama aşılanma oranı hala yeterli değil." diye konuştu.

"TÜRKİYE, DÜNYADAKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM KAVŞAĞINI İYİ ANLADI"

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye'nin dünyadaki değişim ve dönüşüm kavşağını iyi anladığını ve kavradığını aktararak sözlerini şöyle sürdürdü:

Sayın Cumhurbaşkanımız 'Dünya 5'ten büyüktür' dediğinde hayali bir şey gibi algılandı ama şimdi BM'nin yeniden yapılandırılmasından bahsediliyor. Bunu Ukrayna'daki gelişmelerde de görüyoruz. Ukrayna'ya askeri malzeme gönderme noktasında bazı NATO ülkelerinin hava sahası kullanılmıyor. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki artık eskisi gibi bir düşünce konforumuz yok. Gün içerisinde bile bazen yeni politikalar belirlemek mecburiyetindeyiz. Bu, dünyanın nereye gittiğini görmekle başarılabilecek bir iş. Yeni bir dünya kurulmak üzereyken geçmişten dersler çıkarmak, acıları unutmamak mecburiyetindeyiz. Daha iyi bir dünyaya doğru gidiyoruz ama onun da biraz sıkıntıları olacak.

Şentop, bütün sorunların diyalog yoluyla ele alınması gerektiğini dile getirerek "Ukrayna ve Rusya arasındaki sorunlar, barışçı yollarla müzakerelerle çözülür. Yoksa bölgemiz için de iki ülke için de bunun hayırlı sonuçları olmaz." dedi.

Baltık ülkelerinden Ukrayna'ya savunma desteği

Lavrov: Ukrayna’ya saldırma niyetinde değiliz

Guterres'ten Rusya açıklaması: İşgalin olmayacağına eminim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)