E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBMM Başkanı Mustafa Şentop, BAE'li mevkidaşı ile görüştü---

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, BAE'li mevkidaşı ile görüştü
10 Aralık 2021 - 22:49 borsagundem.com

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, BAE Federal Ulusal Konsey Başkanı Ghobash ile görüştü

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Ulusal Konsey Başkanı Saqr Ghobash ve parlamento üyeleriyle bir araya geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ev sahipliğini yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı'nda gerçekleştirilen ikili görüşmede, pandemi sürecinin tüm ilişkileri olumsuz etkilediğini, dünya durmadığı için tedbirlere uyarak bir araya gelinmesi gerektiğine inandığını dile getirdi.

Halklar arasında sağlam dostluk ve son dönemde yaşanan büyük ivmenin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini vurgulayan Şentop, BAE Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin, son dönemin en üst düzey görüşmesi olduğunu belirtti.

İkili ilişkilerde geride bıraktıkları durgun dönemde bile ilişkilerin bir şekilde ilerlediğine işaret eden Şentop, "Bizler Parlamentolar olarak bu olumlu gelişmelere katkı sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda BAE-Türkiye dostluk grubu Başkanı Osman Ören belirlenmişti. Dubai'de 23 Kasım'da yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiğini öğrendim. Bu temasların devamı olarak detaylı görüşmek için Parlamento üyelerimizin bir araya gelmesini faydalı buluyorum. Sizi Türkiye'ye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye ve BAE ilişkilerinin çok daha ileri seviyeye taşınmasını arzu ettiklerini kaydetti.

TCMB: BAE ile iş birliğinin geliştirilmesi planlanıyor

 

Türkiye ile BAE arasında 10 anlaşmaya imza atıldı

 

BAE ile swap anlaşması iddiası!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)