E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTBB Başkanı'ndan yapılandırma açıklaması---

TBB Başkanı'ndan yapılandırma açıklaması

TBB Başkanı'ndan yapılandırma açıklaması
07 Mayıs 2018 - 13:07 borsagundem.com

TBB Başkanı Aydın, İstanbul'da açıklamalarda bulundu

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, 61'nci Genel Kurul'da yaptığı konuşmada kredi/ mevduat oranları ile borç yapılandırmalarına da değindi.

Türkiye'de kredi/mevduat oranının yüzde 120 (TL olarak yaklaşık yüzde 150), sorunlu kredi oranının ise yüzde 2,9 olduğunu hatırlatan Aydın, borcunu ödemeye niyetli olanlara yapılandırma yaptıklarını söyledi ve ekledi: Mevduat bulamadık diye dükkanı kapatmadık yurt dışında kaynak bulduk.

Yapılandırılan alacak toplamının 78 milyar lira, bunun toplam kredilere oranının yüzde 3,8 olduğunu söyleyen Aydın, yapılandırmayla ilgili hukuki alt yapının tamamlanması gerektiğini vurguladı.

"Firmalar şirket sermayesini güçlendirmeye önem versin" diyen Aydın, "Yapılandırma her zaman için gereken bir şey. Sadece bu dönemde değil" diye konuştu.

Bankacılığa sermaye yatırmış patronların uzun süredir temettü almadığını açıklayan Hüseyin Aydın, "İş adamlarımız sermayelerini kişisel hesaplarda değil, sermayede tutmalı" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 4 Mayıs'ta  "vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere ramazan ve kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere Bağ-Kur desteği, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren tasarıyı kabul etmişti.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Madur07 Mayıs 2018 21:04

    Başkan borsada küçük yatırımcıların maduruyeti ne zaman giderilecek mesela Bankasya hisse senedi madurlari TMSF yeteri kadar calismiyor lütfen

  • mehmet yılmaz07 Mayıs 2018 13:26

    amerikan üniversitelerinde TÜRKİYE CUMHRİYETİNİ yıkmak için hertürlü teröristlere eğit donat hibesi yapan yerleşik iş insanları yeniden yapılanmışlar.

  • 🐑🐑🐑🐑07 Mayıs 2018 14:18

    Hangi amerikan üniversitelerinde?Kim?🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑