E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTazminat davası açan madenci aileleri şokta---

Tazminat davası açan madenci aileleri şokta

Tazminat davası açan madenci aileleri şokta
29 Haziran 2014 - 12:21 borsagundem.com

301 madencinin can verdiği şirketi savunan avukatlar, iddialarıyla pes dedirtti

Manisa'nın Soma İlçesi’ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madenciden İsmail Değirmen’in eşi ile iki çocuğu adına 393 bin lira tazminat istenmesi üzerine, mahkemenin aldığı şirketin mallarına el koyma kararı ve suç duyurusu için Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. avukatlarından şok bir savunma geldi. 
Olayda şirketin kusurunun olmadığını, bir kusurunun olduğunun da ispatlanmadığını ileri süren şirket avukatları, bu nedenle şirkete yüklenecek bir kusur durumunun da bulunmadığına yer verdi. Yangının çıkış nedeninin belli olmadığını, suikast sonucu dahi olabileceğini, bu nedenle de şirket yöneticilerinin kusurlu olmadığını ileri süren avukatlar, aile için istenen 393 bin lira için ise, "Felaketi özlenir hale getirerecek kadar çok" savunmasını yaptı. Şirket avukatları ayrıca, ihtiyati tedbirin şirketin iflasına neden olacağını, işçi yakınlarının tazminat kazansalar bile bu paralarını da tahsil edemeyeceklerini öne sürdü. 
Mahkemenin bu başvuruyu önümüzdeki günlerde görüşerek karar vereceği açıklandı. 
 
AVUKAT DEMİRTAŞ: MÜCADELEMİZ SÜRERECEK"
İsmail Değirmen’in ailesi adına davayı takip eden avukat Ünal Demirtaş, şirketin savunmasında adeta aba altında soba gösterdiğini dile getirdi. Demirtaş, "Uzun ve zorlu bir hukuk mücadelesinin başındayız. Davalılara karşı hukukuk mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yerel mahkemelerden sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gidebililecek bir süreci devam ettireceğiz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sd29 Haziran 2014 13:29

    Avukatlik kadar cehenneme zemin hazirlayan meslek yooktur neyi savunuyosunarkadas kimse savunma hakki kutsaldir tezgahina siginmasin adami dindin imandan cikarir bunlar olu yiyiciler

  • suat tosun29 Haziran 2014 13:24

    bu soma holdingi savunan avukatlarin en az sirket yetkilileri kadar bu dunyada yatacak yerleri yok.yazikki para icin savunalacak olmayan adamlari savunur olmuslar.

  • Vatandas29 Haziran 2014 13:17

    Kanunlari yaparken adam gibi net ve temiz kanun yapmazlar,Ondan sonrada millet boyle mahkeme kapilarinda surunsun