E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTayvan ordusundan kritik açıklama---

Tayvan ordusundan kritik açıklama

Tayvan ordusundan kritik açıklama
04 Ağustos 2022 - 16:01 borsagundem.com

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, Dongfeng füzelerini test etti. Tayvan'ın savunma sistemleri devreye girdi. Tayvan Savunma Bakanlığı, " Egemenliğimiz söz konusu olursa geri adım atmayacağız” açıklaması yaptı.

Tayvan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun (PLA) Dongfeng füzelerini test ettiği ve Tayvan'ın savunma sistemlerinin devreye girdiği ifade edildi.

“PLA, (yerel saatle) 13.56’dan bu yana kuzeydoğu ve güneybatı sularımızda birden fazla Dongfeng balistik füze denemesi yaptı. Tayvan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı savunma sistemleri devreye girdi. Durumu izliyoruz. Bölgesel barışı tehlikeye atan bu tür akıl dışı eylemleri kınıyoruz”

"Egemenliğimiz söz konusu olursa geri adım atmayacağız”

Öte yandan Tayvan Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından açıklama yapıldı.

“Tayvan ordusu her zamanki gibi çalışıyor ve statükoyu değiştirmeyi, bölgenin güvenliğini istikrarsızlaştırmayı amaçlayan PLA’nın mantık dışı faaliyetlerine yanıt olarak çevremizi yakından izliyor. Gerginliğin tırmanmasını istemiyoruz, ancak güvenliğimiz ve egemenliğimiz söz konusu olursa geri adım atmayacağız.”

Çin'den Tayvan Boğazı'nda füze tatbikatı

 

Çin, G7 ülkelerinin Tayvan açıklamasına tepki gösterdi

 

G7'den Tayvan çağrısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Ağustos 2022 16:23

    Çin savaşmaz. ekonomık baskı, bunaltma, ada etrafı çevirme ambargolar vb. yaparak işleri zorlaştıracaktır. istediğinde bunu yapabilir. Ama çin pek oralı değil, çin dünyada yoluna devam etme kararında. rusya-avrupa devletleri birbirine düştü 2 tarafda ciddi her alanda kayıplar yaşıyor. Ama şuan Çin bu durumdan hiç etkilenmedi ABD merhezki gizli belgelerde, ÇİN RUSYAYA DESTEK çıkar ve ekonomık ambargolardan nasibini alır diye UMDUK... am açin sessiz kaldı diyorlar. o bakımdan ABD TAYVAN ÜZERİNDEN yüklenip, çin yaptırımalra tabi olsun isteniyor. uzay araştırmaları, aydan metal maten vb dünayda frklı nano teknolojıler geliştirip çok ileri düzeye gider raporları varmış. cnn izlemedne önce :D kaliteli belgeler ve dökumanlar okuyun :D Türkiye bilgili insanlar malesef tv lerde yok. 10 kişi kanal dönüyor 5 yıldır :D ÇİP de önemli, sanal zeka çiplere yazılıyor. çip yoksa zeki ürün olmaz. beyip demek bu çip.