E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTayvan gerilimi tırmanıyor: Savaş uçakları kalktı---

Tayvan gerilimi tırmanıyor: Savaş uçakları kalktı

Tayvan gerilimi tırmanıyor: Savaş uçakları kalktı
02 Ağustos 2022 - 17:14 borsagundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi ve beraberindeki Kongre heyetini taşıdığı öne sürülen uçak Ada'ya yaklaşıyor. ABD'nin Japonya'nın Okinawa Adası'ndaki hava üssünden savaş uçaklarının havalandığı duyuruldu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin beklenen Tayvan ziyareti öncesi, Pelosi ve beraberindeki Kongre heyetini taşıdığı öne sürülen uçak Ada'ya yaklaşırken, ABD'nin Japonya'nın Okinawa Adası'ndaki hava üssünden savaş uçaklarının havalandığı bildirildi.

Japonya kamu yayın kurumu NHK'nin haberine göre, sekiz "F-15" savaş uçağı, beş tanker uçağı ile Kadena Hava Üssü'nden hareket etti.

Tayvan'ın 730 kilometre kuzeydoğusundaki Ada'dan kalkan uçakların Pelosi'nin uçağını korumak üzere yola çıktığı tahmin ediliyor.

Tanker uçaklarının yakıt ikmali için jetlere eşlik etmesinin, havada uzun süre kalmayı planladıklarına işaret ediyor.

Okinawa Savunma Bürosu, bugün "KC-135" tipi 22 tanker uçağının üsse geldiğini ayrıca "EP-3" tipi elektronik keşif uçağının Doğu Denizi'ne doğru yola çıktığı bilgisini paylaştı.

Çin teyakkuza geçti

Pelosi'nin Tayvan'a hareket ettiği haberleri sonrası Çin tarafı harekete geçti.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Çin, Tayvan Boğazı'nda hava sahasını tüm sivil uçuşlara kapattı. Ayrıca, Çin'in SU-35 savaş uçakları da Tayvan Boğazını geçmeye başladığı belirtildi.

Beyaz Saray: Pelosi'nin Tayvan'ı ziyaret etmeye hakkı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kartal 02 Ağustos 2022 19:51

    Abartın dünya savaşı çıktı gibi bir cacık olmaz abd nin gtü yemez

  • Mucise Reis : )02 Ağustos 2022 18:10

    Rusyadan sonra hedef Çin ama çin asla silahlı sıcak çatışma ve ekonomık ambargolar ile karşılaşmayı şuan itemiyor.. bütün teknık altyapı, donanılsam, yazılımsal ,banka sistemleri, araç gereç silah vb ileride ABd  ile karşılaşacaktır. Tayvan çin karşısında bir ada. kendi halinde ama teknolojı ve yazılım çok ileri düzey adamlar geleceği yaşıyoruz :D bizden 15 yıl ileri tayvan dediğin yer, teknolojı çok iyi.  Çin bu toprakları öyle böyle alacak, ama zamanı var. ABD Çin ters adım atmasın, çip üreten bu ülke zara görüp çin tekeline girmesin dünya ve ekonomiler amacı ile adım attı. Zaten ABD DİKKAT EDİN AVRUPADA ONLARCA ASKERİ ÜS, EGEDE ÜSLER, TANKLAR, UÇAKLAR, HELİKOPTERLER, NATO ÜSLERİ GELİŞMİŞ SİLAHLAR sattı Rusya ya karşı. Hareketli gemilerde ÇİN İÇİN kullanılacak 2023 olay olmaz, ABD gelecek için hareketli güçleri arttırıyor. Yeni avrupa nato üyeleri ile Rusyayı ablukaya alıyor. HEDEF =ÇİN AMA BÜGÜN DEĞİL.... 5-10 yıl sonra bakarız... askeri gerilim için...

  • Rza02 Ağustos 2022 18:02

    Birbirlerini yesinlercok müslüman kanı döktüler 100yil önce de fitne soktular çok geçmedi 2.dunya savaşında birbirlerini Yok ettiler

  • Varya02 Ağustos 2022 17:40

    Çin dikkat etmeli Abd nin kendisi pelosiyi düşürebilir nede olsa ırakda kitle imha silahları vardı 11 eylülüde el kaide yapmıştı....

  • Opsss02 Ağustos 2022 17:39

    Vaziyet alın ortalık karışacak :D

  • E.g.02 Ağustos 2022 17:36

    ÇİN DE AÇIK ŞEKİLDE TEKSASLI AYRILIKÇILARLA MEKSİKAYI DESTEKLEMELİ