E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTavsiyesini endeks üstü getiriye yükseltti---

Tavsiyesini endeks üstü getiriye yükseltti

Tavsiyesini endeks üstü getiriye yükseltti
11 Nisan 2014 - 09:14 borsagundem.com

Ak Yatırım tarafından hazırlanan raporda hisse için hedef fiyat yükseltildi ve tavsiye açıklandı

Ak Yatırım  konu ile ilgili raporunda,Teknosa için tavsiyesini 'Endekse Paralel Getiri'den 'Endeksin Üzerinde Getiri'ye yükseltirken, hedef fiyatını 13,24 TL'den 13,55 TL'ye çıkardıklarını bildirdi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
    "Endeksin Üzerinde Getiri (Yukarı Revize)
   
Elektronik Perakende  1Ç14 sonrasında talep güçlenecek   

Teknosa için önerimizi ‘Endeksin Üzerinde Getiri’yerevize ediyoruz. Hisse için 12 aylık hedef fiyatımızı da13,55TL (önceki 13,24TL) olarak belirledik. Yeni hedeffiyatımız %20 yukarı potansiyele işaret ediyor. Teknosa2014T 5,1x FD/VAFÖK ile uluslararası benzer şirketçarpan ortalaması olan 5,5x çarpanına göre bir miktariskontolu işlem görüyor. Şirketin 2014T F/K çarpanı16,1x seviyesinde bulunurken benzer şirket ortalaması10,9x seviyesinde. Oldukça hızlı bir büyüme kaydedenTeknosa’nın %28 olan 2013-2016T dönemi net karbüyüme tahminimiz ile benzerlerine göre primli işlemgörmeyi hakettiğini düşünüyoruz. Türkiye tüketicielektroniği sektörü dünyada en hızlı büyüme gösterensektörler arasında yer alıyor.   

2014 tahminlerimizi koruyoruz. Önümüzdekiçeyreklere ilişkin olarak tüketici talebinde vefiyatlardaki artış beklentimiz paralelinde Teknosa içinyıllık bazda %28 ciro büyümesi bekliyoruz. 2014 içinVAFÖK marjı tahminimiz ise %4.4 seviyesindebulunuyor. Tüketici elektroniğinde bahar dönemindeyeni modellerin piyasaya sunulması ve yazdönemindeki dünya kupası talep artışını destekleyeceketkenler olarak öne çıkıyor. 1Ç14 için beklenen zayıfoperasyonel performansa rağmen Teknosa da yılıntamamına ilişkin öngörülerinde değişikliğe gitmemişdurumda.   

Tüketici finansman modeli Mayıs ayındauygulanabilir. Kredit kartı taksitleri sınırlayan yasanınŞubat başında yürlüğe girmesi öncesinde tüketicilerintaleplerini öne çekmesiyle satışlarda patlamayaşanırken özellikle taksit sayısının sıfır olarakbelirlendiği cep telefonu satışlarında hızlı bir artışgörüldü. Şubat ayı satışları ise bütçenin gerisindekalmış durumda. İki aylık satış ortalaması bütçeöngörüleri paralelinde seyrederken, Mart ayı satışları,yasanın tüketiciler üzerindeki olumsuzluğu ve yerelseçim ortamı nedeniyle zayıftı. Alternatif finansmanşekillerinin gündeme gelmesi ve tüketicilerin kanunauyum aşamasından sonra önümüzdeki çeyreklerdesatışlara artış olarak yanısyacağını düşünüyoruz.Teknosa tüketici finansmanı yoluyla Mayıs ayındanitibaren satışlarda canlanma öngörüyor.

Teknik Analiz:

Hissede Mart ayında 10.0 seviyesinde yaşanan tutunma sonrasında tepki hareketi güçleniyor. 11.40 direncinin işlem hacmi artışıyla aşılması yükselişi destekler nitelikte. Teknik göstergelerde de yukarı yönlü bir eğilim mevcut. Bu paralelde 12.50/70 bandının hedeflendiğini söylememizmümkün. Olası geri çekilmelerde 11.40 üzerinde yaşanacak bir tutunma teknik görünümün güçlü kalmasını sağlayacaktır. Bu seviye altına  yaşanacak bir sarkmada ise 10.60 desteği gündeme gelebilir."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 39,80
En Yüksek: 40,50
En Düşük: 39,68
Değişim -2,31 %
FK: 10,70
PD / DD: 3,12
İşlem Hacmi 36.629.227
Toplam Adet: 916.169
Ağırlıklı Ort.: 39,98
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)