E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTavsiye indirdi, hedef fiyat yükseltti---

Tavsiye indirdi, hedef fiyat yükseltti

Tavsiye indirdi, hedef fiyat yükseltti
23 Ocak 2014 - 09:42 borsagundem.com

HSBC Yatırım tarafından hazırlanan hisse raporunda şirket için tavsiye düşürülürken hedef fiyat yükseltildi

HSBC Yatırım Menkul Değerler, Arçelik için tavsiyesini 'Endeksin Üzerinde Getiri'den 'Endekse Paralel Getiri'ye indirirken, hedef fiyatını 12,8 TL'den 14 TL'ye yükseltti.
HSBC Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirmelere yer verdi:
"HSBC Arçelik Şirket Raporu. Arçelik’in gerek operasyonel gerekse bilanço yapısı bakımından 2014 yılında zayıf TL ve yüksek faiz ortamından önemli derecede etkilenmeden çıkacağını düşünüyoruz. Avrupa pazarlarında toparlanma beklentileri ve Türkiye’de yeni nesil yazar kasa satışları da 2014’ü destekleyecek unsurlar olarak öne çıkıyor. Yurtiçi beyaz eşya talebinde 2013’e kıyasla yatay seyir, yurtdışı satışlar ve ihracat tarafında ise %5 hacimsel büyüme öngörerek ağırlıklı kur etkisiyle Arçelik’in 2014’te satış gelirlerinde %16 artış tahmin ediyoruz. Marjların sabit kalacağı varsayımıyla FAVÖK rakamında yine %16 büyüme, finansman giderlerinde ise bir miktar artış öngörerek 2014 net karında %6 artış bekliyoruz. Bu beklentiler ışığında İndirgenmiş Nakit Akımları (İNA) analizine dayalı hedef fiyatımızı 12.8 TL’den 14.0 TL’ye yükseltiyor ancak %10 gibi sınırlı getiri potansiyeli (12 ay vadeli) nedeniyle daha önce “Endeksin Üzerinde Getiri” olan yatırım tavsiyemizi bu raporla “Endekse Paralel ilişkin başlıca yukarı yönlü riskler şunlardır  (i) yurtçi ve yurtdışı rekabetin ve fiyatlama ortamının tahminlerimizden çok daha olumlu gerçekleşerek marjları desteklemesi, (ii) yurtdışında olası satın alım ya da yeni bir yatırımın piyasa tarafından “değer artırıcı” nitelikte algılanması, (iii) beyaz eşya ve elektronik ürünlerde %6.7 olan ÖTV oranının düşürülmesi veya vergilerde/yasal mevzuatta olumlu etki yaratacak düzenlemeler yapılması, (iv) TV sektöründe global fiyat ve talep koşullarındaki değişikliklerin ya da ABD dolarında oluşacak bir zayıflığın TV marjlarını tahminlerimizi ötesinde olumlu etkilemesi ve (v) yeni nesil yaza kasa satışlarının ciro ve marjlar üzerinde tahminlerimizden güçlü olumlu etki yapması. Aşağı yönlü riskler ise bu faktörlerin tersi yönündeki gelişmeler olacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 160,80
En Yüksek: 166,60
En Düşük: 160,40
Değişim -1,17 %
FK: 14,17
PD / DD: 2,04
İşlem Hacmi 607.525.877
Toplam Adet: 3.702.077
Ağırlıklı Ort.: 164,34
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)