E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV, Milas Havalimanı için sözleşme imzaladı---

TAV, Milas Havalimanı için sözleşme imzaladı

TAV, Milas Havalimanı için sözleşme imzaladı
11 Temmuz 2014 - 13:09 borsagundem.com

Tav Havalimanları, Milas Bodrum Havalimanı için DHMİ ile sözleşme imzaladı

TAV Havalimanları Milas Bodrum Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP/Genel Havacılık Terminali ile İç Hatlar Terminali'ni işletmek üzere "TAV Milas Bodrum Terminal İşletmeciliği A.Ş." ünvanı altında yeni bir şirket kurarak yüzde 100 oranında iştirak etti. Yeni kurulan şirket Milas Bdorum Havalimanını işletmek üzere DHMİ ile bugün sözleşme imzaladı.  TAV Havalimanları imzalanan sözleşme çerçevesinde DHMİ'ye 717 milyon euro imtiyaz bedeli ödeyecek.

TAV Havalimanları imzalanan sözleşme ile ilgili olarak KAP'a şu açıklamayı yaptı;

''Şirketimizin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından açılan Milas Bodrum Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP/Genel Havacılık Terminali ile İç Hatlar Terminali ve Mütemmimlerinin İşletme Hakkının Devrine İlişkin ihaleyi kazandığı 21 Mart 2014 tarihli özel durum açıklamamızda, ilgili ihaleye ilişkin Rekabet Kurumu onayı da 10 Nisan 2014 tarihli özel durum açıklamamızda duyurulmuştu.

Milas Bodrum Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP/Genel Havacılık Terminali ile İç Hatlar Terminali ve Mütemmimlerinin işletilmesi faaliyetlerini yürütmek üzere "TAV Milas Bodrum Terminal İşletmeciliği A.Ş." ünvanı altında yeni bir şirket kurulmuş ve tescil edilmiştir. TAV Havalimanları Holding A.Ş., 96.500.000TL tutarındaki sermayeli  şirkete %100 oranında iştirak etmiştir. 

Milas Bodrum Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP/Genel Havacılık Terminali ile İç Hatlar Terminali ve Mütemmimlerinin İşletme Hakkının Devrine İlişkin İmtiyaz Sözleşmesi yeni kurulan TAV Milas Bodrum Terminal İşletmeciliği A.Ş. ve DHMİ arasında 11 Temmuz 2014 tarihinde imzalanmıştır. 

İmtiyaz Sözleşmesinin imzalanmasını müteakiben Milas Bodrum Havalimanı İç Hatlar Terminali ve Mütemmimlerinin işletmesi devralınacaktır. 2035 yıl sonuna kadar sürecek olan "Milas Bodrum Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP/Genel Havacılık Terminali ile İç Hatlar Terminali ve Mütemmimlerinin İşletme Hakkı için, DHMİ'ye toplam KDV hariç 717 milyon Avro imtiyaz bedeli olarak ödenecektir. ''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 194,30
En Yüksek: 201,90
En Düşük: 193,40
Değişim -0,72 %
FK: 9,37
PD / DD: 1,54
İşlem Hacmi 395.476.591
Toplam Adet: 1.997.891
Ağırlıklı Ort.: 197,99
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)