E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV, Küba Havayolları için atakta---

TAV, Küba Havayolları için atakta

TAV, Küba Havayolları için atakta
08 Ağustos 2016 - 07:54 borsagundem.com

Tav, Küba Havalimanı için ortağı ile birlikte görüşmelere başladı

TAV Havalimanları Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada, ortağı ile birlikte Küba Havana Jose Marti Havalimanı'nın işletme ve geliştirme kapsamında Küba Hükümeti ile görüşmelere başlandığını bildirdi.
Şirketten gelen açıklama şöyle;

TAV Havalimanları Holding, şirketimizde %38 oranında hisseye sahip ortağı Aéroports de Paris ve Bouygues Bâtiment International ile birlikte, Küba Havana'da bulunan José Marti Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren imtiyaz sözleşmesi için Küba Hükümeti ile birebir görüşmelere başlamıştır.

Sözkonusu imtiyaz sözleşmesi, Havalimanı'nın geliştirme, genişletme ve işletim hakkını içermektedir. Bu proje ile birlikte, 2015 yılında yaklaşık 5 milyon yolcuya hizmet veren Havana José Marti Havalimanı'nın, 2020  yılında 10 milyon seviyesinde yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşması öngörülmektedir. Son dönemde özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile hava trafiğinin liberalleşmesi yönündeki adımlar, havalimanı yolcu trafiğinde yüksek oranda büyüme potansiyeline işaret etmektedir.

İmtiyaz sözleşmesi ayrıca ülkenin batısında yeralan San Antonio de los Banos Havaalanı'nın geliştirme projesini içermektedir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 237,90
En Yüksek: 239,00
En Düşük: 234,00
Değişim 0,34 %
FK: 9,88
PD / DD: 1,72
İşlem Hacmi 697.000.713
Toplam Adet: 2.945.652
Ağırlıklı Ort.: 236,51
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)