E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTAV Holding için hedef fiyat tavsiyesi---

TAV Holding için hedef fiyat tavsiyesi

TAV Holding için hedef fiyat tavsiyesi
16 Mart 2016 - 13:37 borsagundem.com

İş Yatırım, TAV Holding için hazırladığı raporda 4. çeyrek sonuçları ve revize tahminlerine yer verdi.

4Ç15 sonuçlarının açıklanması ve kötü gelen turizm verileri sonrası tahminlerimizi revize ediyoruz. Transit/transfer yolcu sayısının uluslararası hava trafiğini büyütecek ana etken olarak görüyoruz. Revize edilmiş tahminlerimizde 2016B ciro tahminimizi küçük miktarda düşürerek EUR 1,176mn’dan EUR 1,160mn’a çekiyoruz ve 2016B FAVÖK değerini EUR 560mn’dan EUR 522mn olarak revize ediyoruz.
Çarpan analizine daha fazla ağırlık vererek güncellenen hedef fiyatımızı hisse başına TL 27,0 olarak yükseltiyoruz (önceki hisse başına TL 26,0) Yeni hedef fiyatımız %26 artış potansiyeli göstermektedir. AL olan Hisse önerimizi koruyoruz.

Hisse fiyatının ciddi oranda değer kaybetmesinin ardında temel bir dayanak göremiyoruz
Analizlerimizde Atatürk Havalimanının olası erken kapanma etkilerini ve tazminat alma durumunu senaryo analizleri ile incelemeye çalıştık. Bütün senaryolarımızda Atatürk Havalimanının 2019 yılından önce kapatılamayacağını varsaydık. Hissenin yakın zamandaki zayıf performansının fazla cezalandırıldığını düşünüyoruz. Net Varlık Değerleme yöntemi kullanarak hesaplandığımız değerlememizden Atatürk Havalimanını tamamen çıkartırsak bile hisse başına değeri TL 13,4 olarak görüyoruz.
İkinci senaryoda, Atatürk Havalimanının erken kapanması ve tazminat planının etkilerini modelimize yansıttık. Atatürk Havalimanı 2019 yılında kapatılması ve TAV’ın hiç bir tazminat almayacağı varsayımlarıyla yaptığımız senaryoda hisse başına değeri TL 22,4 olarak görmekteyiz. Ayrıca TAV gelecek yıllar için imtiyaz süresi tazminatı alırsa hisse başına değeri TL 25,9 olarak görmekteyiz. Diğer senaryolardan elde edilen hedef fiyat bu iki rakam arasında değişmektedir. Raporun devamında diğer yaptığımız senaryo analizlerinden çıkan değerleri görebilirsiniz.

Servis şirketlerinin hızlı gelişimi ya da portföye yeni bir havalimanı eklenmesi hisseye olumlu bir etken olabilir
Hisseyi olumlu etkileyebilecek potansiyel etkenler: 1) Atatürk Havalimanındaki yeni terminal, 2) Filipinlerdeki havalimanı projeleri, 3) Servis şirketlerinin hızlı gelişimi ve 4) Manila Havalimanı ihalesi.
Atatürk Havalimanındaki yeni terminalin 2016 yazından önce açılması planlanmaktadır. Ayrıca TAV Filipinler Bölgesel Havalimanı projeleri için ön yeterlilik belgesi almış ve BTA Maskat Uluslararası Havalimanı için tercih edilen teklif sahibi ilan edilmiştir.
Ayrıca şirket Hindistan, ABD, Afrika ve Asya’da havalimanı ihaleleri ile ilgilenmektedir. Asya’da TAV 3-4 havalimanı yönetmeyi hedeflemektedir ve yaptıkları son açıklamalarda Manila Havalimanı projesi ile ilgilendiklerini duyurmuşlardır.

TAV Atatürk Havalimanının kapanış etkilerini azaltmak için uzun süreli stratejiler düşünmektedir
Konsolide olarak FAVÖK rakamının %60’ını oluşturan Atatürk Havalimanı’nın imtiyaz süresi bittiğinde etkilerini gidermek için TAV uzun süreli stratejiler geliştirmektedir. Bu stratejiler arasında servis şirketlerinin önemini artırmak ve portföyüne yeni havalimanları eklemek bulunmaktadır. 2015 yılında cironun %54’ü servis şirketlerinden gelirken şirket yönetimi uzun vadede bu rakamın %70’i bulabileceğini belirtti.

Hisse geri alım programı gündemde
TAV Hisse Geri Alım programı için 21 Mart 2016 da gerçekleşecek olan genel kurula başvuruda bulunmuştur. CEO Sani Sener’in sahibi olduğu Sera İnşaat da şirketin %0.045’ne denk gelen 53 bin adet hisse satın alımı yapmıştır.

İş Yatırım

3 şirket temettü dağıtacak

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16/03/2016

 

5 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 234,90
En Yüksek: 239,90
En Düşük: 234,70
Değişim -0,93 %
FK: 9,76
PD / DD: 1,70
İşlem Hacmi 748.309.711
Toplam Adet: 3.146.530
Ağırlıklı Ort.: 238,01
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)