E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri'Tat'tan 60 milyon liralık yatırım---

'Tat'tan 60 milyon liralık yatırım

'Tat'tan 60 milyon liralık yatırım
03 Haziran 2016 - 04:40 borsagundem.com

Koç Grubu’nun gıda alanındaki şirketlerinden Tat Gıda, ağırlıkla SEK markalarına olmak üzere bu yıl toplamda 60 milyon liralık yatırım yapacak

Bünyelerindeki SEK markası ile de 10 milyar TL’lik sağlıklı yiyecek içecek pazarına odaklanan şirket, bu kapsamda özellikle Avrupa’da çokça tercih edilen ve peynir bazlı atıştırmalık olarak bilinen ‘Quark’ üretimine başladı. Türkiye’ye yeni getirilen teknoloji ve ürün gamı için 4 milyon Euro yatırım yaptıklarını kaydeden Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, önümüzdeki dönemlerde bu yatırımla birlikte ‘sağlıklı atıştırmalık’ konseptinde yoğurt ve süt kategorilerinde yeni markaları da piyasaya çıkaracaklarını açıkladı. 2014 yılında et işinden çıkarak satın aldıkları peynir fabrikası ile farklı bir alana giriş yaptıklarını söyleyen Kesimer, Koç Grubu içindeki inovasyon projesileri kapsamında, ‘Quark’ satışı fikrinin ortaya çıktığını belirtti. Yeni markanın temellerinin Finlandiya’daki fizibilite çalışmasında atıldığının altını çizen Kesmer, “Finlandiya’nın ardından Almanya ve Yunanistan’dan örnekler getirecek 1500 çeşit ürünle testler yapıldı. Danimarka’dan ithal edilen ekipman ile bu teknolojiyi ilk kez Türkiye’ye getirdik” dedi.

1 MİLYARLIK CİRO

İthal edilen teknoloji ile birlikte 4 çeşit ‘Quark’ ve 5 çeşit taze peynir ürettiklerini anlatan Kesimer, “Fransa ve Almanya’daki enstitüler ile birlikte çalıştık. Yeni ürün satışlarından 6 milyon TL’nin üzerinde satış bekliyoruz. Sek markasında geçen yıl 500 milyon TL ciro yaptık. Bu yıl ise 600 milyon TL ciro hedefliyoruz. Tat gıda olarak ise geçen yıl 911 milyon TL ciroya ulaştık. Bu yıl ise 1 milyar TL ciro hedefliyoruz. 5 yıllık dönemde ciromuzun minimum yüzde 20’sini son çıkardığımız inovatif ürünlerden elde etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)