E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTatilciler kazıkçı işletmelerden şikayetçi!---

Tatilciler kazıkçı işletmelerden şikayetçi!

Tatilciler kazıkçı işletmelerden şikayetçi!
23 Temmuz 2021 - 08:36 borsagundem.com

Yerliye ayrı tatilciye ayrı tarife. Tatilcilerin sahilleri doldurması fırsatçıları harekete geçirdi. Esnaf yerliye ayrı, tatilciye ayrı fiyat söylüyor.

Tatil yörelerinin hınca hınç dolması, fırsatçıları harekete geçirdi. Aralarında birçok ünlü markanın da bulunduğu bazı mekanlar tatilciye ayrı, yerliye ayrı fiyat tarifesi uyguluyor.

Bazı mekanlarda ise menü fiyatı ile kasa fiyatı birbirini tutmuyor. Hatta lüks mekanların dışında 'adamına göre fiyat tarifesi'ne bölgedeki bazı esnaf da eşlik ediyor. Domatesi bölgede ikamet eden birine 5 liradan satan bir esnaf, dükkanına giren tatilciye ise 3 katı fiyat söylüyor. İzmir'in gözde turizm merkezi Çeşme'deki bir hastanede hemşire olarak çalışan B.Ö, her zaman alışveriş yaptığı mahalle marketinde fiyatların yüksek sezonda değiştiğini görünce işletme sahibine, "Domates geçen hafta 5 TL'ydi bugün nasıl 15 TL olur" diye sorduğunu ve karşılığında da "Pardon sizi turist sandık. Siz normal fiyattan ödeyebilirsiniz" cevabını aldığını söyledi.

Bölgedeki bakkal, lokanta, balıkçılarda da aynı muameleyle karşılaştıklarını anlatan B.Ö, yaşanan çifte standardı "Sadece turist diye 3 katı fiyat çekmeleri insafsızlık. Tepki göstermezsek bize de bu fiyata satacaklar. Bu serbest piyasa değil, resmen dolandırıcılık" dedi.

Yaygın bir pastane zinciri internet sitesinde ilan ettiği fiyatın üzerine tatil bölgelerinde 10 lira daha eklemiş.

İKİ ŞUBE ARASI 2 KAT FİYAT

Akşam yemeği için Bodrum Yalıkavak Marina'daki yaygın bir restoran zincirine giden Hakan Bey ve ailesi ise "2 hamburger, bir döner, 2 ayran söyledik. Menüde fiyat yazmıyordu. Bizden 3 kişi için 450 TL aldılar. Bir ayrana 22.5 TL ödedik" diye isyan etti.

Fahiş fiyatın yanı sıra tatilcileri isyan ettiren bir diğer konu ise İstanbul'da gittikleri bir mekanın Bodrum, Akçay, Ayvalık gibi tatil yörelerindeki şubelerinin iki katı fiyatla satış yapması... Yaygın bir pastane zincirinin Akçay Kordon şubesine oturan Mehmet Bey markanın internette yayımladığı 2021 fiyat listesine göre her şeyin 10 lira daha fazla fiyattan sattığına şahit oluyor ve yaşadığı mağduriyeti şikayet platformuna taşıyor. Bir başka tatilci ise aynı pastane zincirinin İstanbul'da 60 liraya sattığı bir porsiyon soğuk baklavayı 120 liraya yediğini anlatıyor.

YOL ÜSTÜNDE KÖFTE KEYFİ İKİ KAT ZAMLI

Yüksek fiyat tarifeleri, daha tatil bölgelerine gelmeden yol üstü dinlenme tesislerinde başlıyor. Özellikle yaygın restoran zincirleri internet sitesinde ilan ettikleri menü fiyatını yol üstündeki şubelerinde iki katı fiyata satıyor. İstanbul'dan memleketi Afyon'a bayram ziyaretine gitmek için yola çıkan K.S, Sakarya'da bir tesiste mola verdiklerini belirterek "Mekan tıka basa doluydu. Normal dönemde 22 TL'ye satılan köftenin porsiyonu 48 TL'ye çıkmış. Siparişimizin gelmesi 40 dakikayı buldu. 2 kişi 120 TL ödedik" dedi.

FİYAT YAZAN MENÜYÜ MUTLAKA İSTEYİN

Yüksek sezonda turistik bölgelerdeki fahiş fiyatların kanayan yara olduğuna dikkat çeken Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin "Maalesef serbest piyasa koşullarında müdahale edilemiyor. Tüketici restoranda fiyat menüsünü istesin" dedi.

Vaka artışı sonrası Bakan Koca'dan uyarı üstüne uyarı geldi

 

Meteoroloji'den çok sayıda kent için uyarı yapıldı

 

Ardahan'da bir köy karantinaya alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sodyum_samet23 Temmuz 2021 23:15

    bu ara gecirmeyen esnaf ben görmedim tatil bölgesi olsun olmasın ellerinde hazır beklıyolar bırde fiyat sormadan aldıysan vay haline

  • Haluk23 Temmuz 2021 20:05

    Yapmayin bize yakismiyor...firsatcilik yapan kendi kaybeder...bende tatile gitmem koyume giderim..kim kaybetti..

  • HanKar23 Temmuz 2021 18:53

    Asker karısı gibi ağlamayı, bırakın lüks arabanla geldin bana havanı attın,yediklerine kusur budun sevisi beğenmedin hesaba itiraz ettin bu kazık azbile beter olun

  • Selma 23 Temmuz 2021 17:24

    Reiste 2000 yılından önce chp döneminde emekli olana en düşük 2.500 lira emekli maaşı verirken 2000 yılından sınra emekli olana 1.500 lira veriyor

  • Serkan23 Temmuz 2021 17:17

    Su pandemide encok esnafa uzuldum ama hak ediyr serrolar

  • Ky23 Temmuz 2021 16:15

    Ucuz olsa adam gelir 1 ay yatar tatil yerinde.Hızlı devir daim olması için ve iyi para toplamak için devir daim hızlı olmalı.Mantık olarak doğru.

  • Alan23 Temmuz 2021 15:16

    Satan degil alan suçlu birayı 60 80 e satıyolarmış Tatile gidersen para var derler affetmezler

  • Onur23 Temmuz 2021 17:25

    Millet evde yemek için ekmek bulamazken bankadan kredi çekip tatile giden yurdum insanına az bile.

  • Bika23 Temmuz 2021 14:53

    Maliye ürünün satış fiyatı üzerinden vergi toplasın, kayıtsız ekonomiye göz yummasın. Kanunlar var da uygulama olmadıktan sonra ne işe yarıyor.

  • Bir yorum23 Temmuz 2021 16:22

    O kadar basit değil.  Ortada öyle bir liste yok. Belediye niye kontrol  etmiyor?  Çoğu danışıklı dövüşüklü çalışıyor.  İlginç olan da bazı parası çok haysiyeti olmayan züppe takımı özellikle itiraz etmiyor.

  • ..23 Temmuz 2021 14:31

    Adamlar açık açık diyor gelmeyin diye geldiğinize pişman olursunuz diyor ama kimin umrunda çıkarcı millet ramazan olur herşey uçar bayram olur kurbanlıklar uçar daha vs.vs. yaradan yine bize her türlü üç kağıtçılığa dümencileğe iyi nimetler veriyor veriyor

  • esnaf haydar23 Temmuz 2021 14:09

    Bir esnaf olarak esnafın birinci vazifesi tatilcileri kazıklamak,2.vazifesi de az zamanda büyük karlar edip köşeyi dönmektir.işine gelen gelir ,gelmeyen gelmesin kardeşim.sizi zorla buralara kolundan tutup sürükleye sürükleye getiren mi var.buraya geldiysen kazığa oturmayı peşinen kabul etmişsin demektir.mesela bende 500 ml.su 7 buçuk  lira.normalde BİM de 75 kuruş.işinize gelirse.

  • Bir yorum24 Temmuz 2021 11:15

    Allah senin de belanı verir;  bekle ve gör!  Senin gibileri pamuğu basıp duasız  gönderirler.  Sakın kendin gibi soysuzların ettiği kelamı  geçer  akçe sayıp aldanma! 

  • Kerim23 Temmuz 2021 22:04

    Hastaneye gelincede aglarsin param yok oluyom diye sana orda da dedigin gibi yapmak lazim 50 krsluk birsey sana 10 tl ye satilmali.isine gelirse denmeli

  • Boş bakan23 Temmuz 2021 12:19

    Ülkem araplara,gurbetçilere,turistlere cennet,kendi vatandaşına zindan oldu,herşey iki fiyatlı ikiyüzlü.

  • Bir yorum23 Temmuz 2021 16:23

    Niye chp li belediyelerde kıyı ve kenarlarda oluyor bu işler?

  • Kerim23 Temmuz 2021 12:08

    Bu restoran tatil yeri esnaf zevatın covid de zırzır agluyordu devlet yardım etsin deyu. Bunlar ne kadar vergi veriyor KDV ötv diye aldıklarını bile ödemezler gelir vergisinde vermezler habire dolar alırlar. Türkiye mide vergi iadesi sistemi getirilmeli

  • VS23 Temmuz 2021 12:02

    Sadece isletmelermi, pazarcı esnafına bi bak eteketin bı tarafında 5 TL diğer tarafında 7 TL.sabahtan 7 TL olan domates akşam üzeri 3 TL esnaf bakıyor mali azalıyor emen etiketin 7 TL olan tarafını çeviriyor.kimin eli kimin cebinde belli değil. ammaaaa balık baştan kokar boşuna dememişler

  • Çakır23 Temmuz 2021 10:46

    Sesimiz daha çok çıkmalı bu esnaf ise eyvallah eğer PKK ise ölüm devlet bu işletme sahiplerinin arkasını araştırsın bunu yapanlar bizden değiller hainler alçaklar derhal buna son verilmelidir sömürgecilere dur kapilatistlere defol deme zamanı

  • izzet BAŞ23 Temmuz 2021 10:45

     Tatile çıkanda para çoktur..... Tatile gidenler  avantadan para kazananlar  , Ben emekliyim markete gidip gelmeyi tatil sayıyorum... Yolda yürümeyi spor, evlere ,çevreye bakmayı göz ile seyir sporu... Ben işletmelerden şikayetçi  değilim. onlar bende şikayetçidir. herhalde... İtibardan tasarruf  yapıyorum... BİRİLERİ MİLLETİN PARASI İLE İTİBARDAN TASARRUF  OLMAZ DEYİP SAVURUYOR.... DUYRULURRRRRRRRR......

  • vatandaş23 Temmuz 2021 13:29

    istanbul da bir sene bu kadar tatil yapabilmek için çalışıp para biriktiriyorum. genelleme yapmanız doğru değil.

  • Küvet place23 Temmuz 2021 10:26

    Kör tuttuğunu topal yakaladığını. Çakallar covidden hâlâ ders almadı ya la.

  • bir dost23 Temmuz 2021 10:23

    ülkede hiçbirşey denetlenmiyor ki … rezalet ötesi … yap bi baskın , kes astronomik cezaları, örnek olsun diğer işletmelere , bakalım noluyor … bu terbiyesiz hareketler nedeniyle covid’de iş yapamayanlara hiç üzülmüyorum … acısını bi şekilde zavallı halkımdan çıkartıyorlar namussuzlar ….

  • Sait23 Temmuz 2021 22:07

    Denetlemeyi asil millet yapar.bu paraya hbb unu alirsam Allah belami versin denmedikce kaziklar hayirli ugurlu olsun

  • ..23 Temmuz 2021 09:23

    Tabela, fiyat listesi yok. Maliye denetimi yok. Ceza, 1,3 gun kapama olmali. Komik para ceza deil

  • Memnun üştüy23 Temmuz 2021 09:13

    Adamlar denizleride satın almış bize Afrika’ya göç etmek kaldı