E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTatil sonrası TL varlıklar geriliyor---

Tatil sonrası TL varlıklar geriliyor

Tatil sonrası TL varlıklar geriliyor
26 Temmuz 2021 - 11:59 borsagundem.com

TL varlıklar, geçen haftaki 4,5 günlük işlem arasından sonra bugün satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Dolar/TL 8,60'ı, euro/TL 10,1015'in üzerini gördü.

Uzun bayram tatilinin ardından Türk Lirası varlıklarda yeni hafta düşüşle başladı. Haftaya başlarken, geçen hafta olduğu gibi 8,55 düzeyinde işlem gören dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte yükseldi. Kur, günün yarısında 8,60'ın üzerinde işle görürken, euro/TL'de de 10,08'den 10,17'ye kadar yükseldikten sonra 10,12 seviyesinde dengelendi.

11.55 itibarıyla dolar/TL 8,5838, euro/TL 10,1211 seviyesinden işlem gördü.

Borsa İstanbul da geçen hafta kapalı olmanın ve küresel pozitif rüzgârı kaçırmanın etkisiyle güne yükselişle başlasa da kur baskısı ile geriledi.

Veri gündemi yeni haftada oldukça yoğun olurken, piyasalarda Fed'in çarşamba günkü toplantısında alacağı kararlar ve yapılacak yönlendirmeler ile ABD ve Euro Bölgesi'nde büyüme başta olmak üzere yoğun veri akışı ve yurt içinde de TCMB'nin 2021 yılı 3. Enflasyon Raporu takip edilecek.

Hazine ihaleleri de öne çıkıyor. Hazine bugün 6 yıl vadeli değişken faizli ve 9 yıl vadeli sabit kuponlu tahvillerin yeniden ihraçlarını gerçekleştirecek. Yarın ise 11 ay vadeli bono ve 5 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvil ihaleleri izlenecek. Bu ihalelerle Temmuz ayı borçlanma programı da tamamlanacak.

KÜRESEL PİYASALAR

Dolar, euro karşısında Nisan başından bu yana en yüksek seviyesine yakın seyrederken, yatırımcılar ekonomiye verilen desteğin ne zaman çekileceğiyle ilgili ipuçları için Fed'in bu haftaki para politikası toplantısını yakından izliyorlar.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralarda güçlü yukarı hareket devam ediyor. Bitcoin fiyatı Haziran'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarken, Ethereum da 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Sabah saatleri itibariyle, Bitcoin yüzde 11,65 artışla 38.475 dolar, yüzde 7,57 yükselişle Ethereum 2.336 dolar ve Dogecoin yüzde 14,57 artışla 0,2275 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Borsa İstanbul'da kur baskısı

Bitcoin'e Amazon dopingi

Dolar yönünü yukarı çevirdi

Dogecoin'de kazanmak için ne kadar risk alabilirsiniz?

Wall Street’te kritik bilanço haftası

Ruble, dolar karşısında zayıfladı

Borsa 30 hisselerinde ortalamaların üzerinde hareket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turan26 Temmuz 2021 21:46

    TL varlık mı degersiz beş para etmez hale getirdiniz millet o yüzden dövizde vazgeçmiyor

  • Ali26 Temmuz 2021 17:58

    Millet parasını yabancı işletmelere harcıyor. Memleketin herleyi satıldığı için paramız içeride dönmüyor. Ekonominin iyileşmesi mümkün değil.