E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Taşeron işçiye direk muamelesi'ne soruşturma---

'Taşeron işçiye direk muamelesi'ne soruşturma

'Taşeron işçiye direk muamelesi'ne soruşturma
14 Şubat 2015 - 03:18 borsagundem.com

Afyonkarahisar'da kar temizleme çalışmalarında yola çekilen emniyet şeridinin bir ucu işçinin koluna bağlandı. Tepkiler üzerine soruşturma başlatıldı

Afyonkarahisar’da yoğun yağışın ardından kar seviyesi kent merkezinde yarım metreyi aştı. Okulların üç gün tatil edilmesiyle temizlik çalışmalarına başlanırken, dün sabah belediye binası yakınlarındaki Ordu Bulvarı’nda hayli ilginç bir görüntü ortaya çıktı.

Bulvarın bir yönünü trafiğe kapatmak için emniyet şeridi çekilirken, şeridin bir ucu çöp tenekesine bağlandı. Ancak diğer ucu için bağlanacak yer bulunamadı. Bunun üzerine, şeridin diğer ucu belediyenin taşeron firma işçisinin koluna bağlandı.

Yaklaşık 10 dakika boyunca iş makinelerinin kar temizliği yapılacak caddeye girmesi için koluna bağlanan emniyet şeridiyle bekleyen işçi, makinelerin gelmesinin ardından şeridi bıraktı.

TEPKİ YAĞDI

Fotoğrafın sosyal medyada yayınlanmasının ardından belediyeye tepki yağdı. Bir işçinin direk gibi kullanılmasının insanlık onuruna yakışmadığını belirten vatandaşlar, uygulamayı kınadıklarını bildirdi.

BELEDİYE DE ANLAMAMIŞ

Afyonkarahisar Belediyesi yetkilileri ise emniyet şeridini kullanmak için elektrik direklerini veya olmadığı yerde seyyar duba kullandıklarını, işçiyle ilgili böyle bir uygulamanın neden yapıldığını bilmediklerini söyledi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Aysel Alp'in Hürriyet'teki haberine göre ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu, haber üzerine harekete geçti.

Teftiş Kurulu Başkanlığı, İzmir Grup Başkanlığına Afyon'a iş müfettişi gönderilmesi talimatı verdi. Bakanlık yetkilileri, medyadaki haberlerin ve sosyal medyadaki tepkilerin ihbar kabul edildiğini ve konuyu soruşturmak üzere müfettişin Afyon'a gideceğini belirttiler. Bakanlık yetkilileri, bunun insanlık onuruna aykırı olduğunu belirterek, İş Kanunu 5.madde başta olmak üzere denetim yapılacağını söylediler.

TAŞERON İŞÇİYE EŞİT DAVRANILIR MADDESİ

4857 Sayılı İş Kanunun 5.maddesi geçen yıl yapılan bir düzenlemeyle değişmişti. Eşit davranma ilkesi, başlıklı 5.maddede "İşveren, esaslı sebepler olmadıkça tam süreli çalışan işçi karşısında kısmî süreli çalışan işçiye, belirsiz süreli çalışan işçi karşısında belirli süreli çalışan işçiye farklı işlem yapamaz" hükmü getirilmişti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)