E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTarımda İsrail tekeli kırıldı---

Tarımda İsrail tekeli kırıldı

Tarımda İsrail tekeli kırıldı
05 Aralık 2013 - 04:40 borsagundem.com

Antalya'daki uluslararası tarım fuarının açılışında konuşan NTSR Fuarcılık Direktörü Er, yerli tohumlara destekle İsrail tekelinin kırıldığını söyledi

Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı (Growtech Eurasia 2013), Antalya Expo Center'da açıldı.

Fuarın resmi açılış törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bazı yabancı misyon temsilcileri, bürokratlar, tarım sektörü temsilcileri ile yerli ve yabancı konuklar katıldı.

Müsteşar Mirmahmutoğulları, fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gıda güvenliğinin artık tüm ülkeler tarafından çok iyi anlaşıldığını, böyle bir dönemde bu tür organizasyonların ayrı bir önem taşıdığını söyledi.

Yaklaşık 4 bin çeşit endemik bitkiye sahip Türkiye'nin zengin ekolojisi ile dünyanın ender ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Mirmahmutoğulları, "Bir bölgede toprağa tohum attığınızda, 40 dakikalık bir uçuşla aynı ürünün hasadının yapıldığı başka bir bölgede kendinizi bulabilirsiniz. Bu nedenle Türkiye, tarımda korkunç bir yatırım, korkunç bir pazar potansiyeline sahip" dedi.

Fuarların emek ve alın terinin pazarla birleştiği yerler olduğunu dile getiren Mirmahmutoğulları, yabancı konukları 2016 yılında Antalya'da düzenlenecek çiçek ve çocuk temalı botanik EXPO'ya davet etti.

Açılış töreninin ardından 6. Tarım Ödülleri çerçevesinde kaliteli üretim ve modern tarım tekniklerinin yaygınlaşmasına katkı sağlayan firmalara plaketleri verildi.

7 Aralık Cumartesi akşamına kadar devam edecek fuarda, 650'nin üzerinde yerli ve yabancı firmanın standı bulunuyor. 52 ülkeden 70 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Growtech Eurasia'da bu yıl Çin, Hollanda, İspanya ülkelerinin pavilionları dikkati çekiyor.

Türkiye’nin 2 yıl önce İspanya’yı seracılıkta geçerek Avrupa birincisi olduğunu belirten NTSR Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, “Bu yıl, fuarda 200 milyon Euro civarında ihracat bağlantısı yapılması bekleniyor. Fuara katılan 650 şirketin 550’si Türk” dedi. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) Müdürü Dr. Abdullah Ünlü ise Türkiye genelinde 48 enstitüde yürütülen çalışmalarla yerli tohum kullanım oranının 10 yıl öncesine göre yüzde 20’lerden yüzde 50’ye ulaştığını belirterek, bakanlığında verdiği teşviklerle sektördeki İsrail tekelinin kırıldığını ifade etti.

40 BİN ÇİFTÇİYE REÇETE

2 yılda ‘Turkcell Tarım Doktoru’ servisi ile 40 bin çiftçiye ulaşan Turkcell, uygulama kapsamında çiftçilere ziraat mühendisleri ile hizmet veriyor. Uygulamayı kullanan çiftçilerin verimliliğinde yüzde 20’lik artış yaşanırken, tasarruf oranı ise yüzde 10’u buldu. Turkcell’in İletişim Sponsorluğunda Antalya’da gerçekleştirilen Growtech Eurasia Tarım Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Alper Ergenekon, “Dünyada bir ilk olan Tarım Doktoru servisimizle 7 gün 24 saat çiftçilere destek veriyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)