E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarım dışı istihdam piyasalardaki gündemi oluşturacak---

Tarım dışı istihdam piyasalardaki gündemi oluşturacak

Tarım dışı istihdam piyasalardaki gündemi oluşturacak
03 Ekim 2022 - 09:25 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda aynı gündem eşliğinde risk iştahının kapalı olduğunu söyleyebiliriz.

ABD endeksleri %2’ye yakınsayan düşüşleri takip ettik. Endekslerde bir çok hisse 52 haftalık ortalamanın altında kaldığını gözlemledik. Eylül ayı bazında ise ülke endekslerinin performansı 2008 finansal krizden beri en kötüyü işaret etti. ABD vadeliler an itibariyle pozitif ağırlıklı olarak fiyatlanıyor.
Avrupa endeksleri İtalya öncülüğünde %1,5 civarında düşüşler görüldü. Düşüşlerde otomotiv ve bankacılık endeksi hisseleri ön plana çıkıyor.

Haftanın son işlem gününü satıcılı tamamlayan Asya endekslerinde Çin’in kapalı olduğu haftada kısmi karışık seyirde işlem görüyor.

BİST100 endeksi düşüşlerde 3.haftayı geride bıraktı. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda 171$ civarında işlem görmekteyiz. Gelen satşların 169$’dan karşılandığını görmekteyiz. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece pozitif algı boyut kazanabilir. Bu durumda 173$ ve 175$ seviyelerini hedefleyebiliriz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 165$ seviyesi önem arz ediyor olacak.

ABD ve Avrupa’dan PMI verilerini takip edeceğiz. İmalat PMI verileri öncü verilere paralel gelirse, Euro Bölgesi ve İngiltere’de hem hizmet hem de imalat sektöründe endeksin 50.0’nin altında kalmış olacak. Öte yandan ABD’de imalat PMI endeksinin bu görünüme ters şekilde 51.5’ten 51.8’e yükselmesi, hizmet PMI endeksinin 43.7’den 49.2’ye çıkması bekleniyor. Beklentilerden ziyade şu anki görünümü yansıtan ISM imalat endeksinin ise Eylül’de 52.8’den 52.2’ye gerilemesi, ISM hizmet endeksinin ise 56.9’dan 56.0’ya gerilemesi bekleniyor. Saat 10:00’da açıklanacak Eylül ayı enflasyon verileri olacak. Piyasa beklentisi aylık enflasyonun %3.75 olacağı yönünde. Bizim beklentimiz ise %4.0 seviyesinde. Beklentimize paralel bir gelişme yıllık enflasyonun %80.2’den %85.1’e yükselmesine neden olacak. Haftanın en önemli yurt dışı verisi Cuma açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi olacak. Piyasa beklentisi Eylül’de tarım dışı istihdamın 250 bin kişi artması yönünde. Önceki ay istihdam artışı 315bin kişi olmuştu. Ayrıca ücret enflasyonunun önemli bir göstergesi olan ortalama saatlik ücretler artışının yıllık bazda %5.2’den %5.1’3 gerilemesi, işsizlik oranının ise %3.7’da sabit kalması bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Azalan risk iştahı bakır fiyatlarını geriletti

 

Yen, müdahale seviyesine yaklaştı

 

Petrolde sert yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)