E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarım Dışı İstihdam öncesi piyasalar güçleniyor---

Tarım Dışı İstihdam öncesi piyasalar güçleniyor

Tarım Dışı İstihdam öncesi piyasalar güçleniyor
04 Mart 2016 - 08:29 borsagundem.com

ABD'den gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisinin güçlenmesi ile birlikte piyasalara alım gelebilir

ABD tarafında veriler güçlü gelmeye devam ederken, sadece dün akşam ISM İmalat Dışı Satın Alma verisinin beklentiler altında kaldığını gördük. Ancak 50 seviyesi üzerinde olduğu için en azından durgunluğa işaret eden bir görünüm olmadığını belirtebiliriz. Özellikle dün itibariyle piyasaların geneline yayılan oldukça iyimser bir hava mevcut. Hatta piyasaların bu denli güçlü ilerlemesini sağlayan etmen ise emtialar tarafına gelen yeni alım dalgası. Emtialarda başlayan bu yükselişin devam etmesi oldukça önemli. Çünkü risk algısı piyasalar tarafında yeniden normalleşmeye doğru ilerlediğini ve güvenin arttığını gösterir. ABD datalarının güçlenmesi ise büyüme ve enflasyon tarafında yükselişin devam edeceği sinyalini taşıdığı için, yatırımcılar bunun reel sektörlere de olumlu yansıyacağını düşünüyor. Bu yüzden yeniden emtialar yönünde alım hareketleri oluştuğunu söyleyebiliriz. Burda risk sadece Fed’in faiz arttırma ihtimali. Mart ayı içerisinde bu ihtimal düşük göründüğü için piyasalar bunu şimdilik fiyatlamayarak, iyimser senaryoları baz alıyor. İyimser senaryo ise, büyüme ve enflasyonun bu konjenktürle devam edeceği ve Merkez Bankalarının orta vadeli hedeflerine ulaştıktan sonra faiz artışı yapabileceği. Şuan için yeni faiz artışının gelmesi ihtimali, fiyatların dengelenmesini olumsuz yönde etkileyeceğinden ve resesyon ihtimalini yeniden canlandıracağından dolayı düşünülmüyor. Son dönemde üretim tarafındaki verilerin güçlü gelmesi, istihdam rakamlarında yeniden bir yükselişe neden olabilir. Tarım dışı istihdam raporunda 190 bin kişi artması beklenirken, bir önceki ay 151 bin arttığını belirtelim. 
SP500 tarafında devam eden yükseliş trendinin sürmesi için 1950 seviyesinin kırılmaması gerektiğini belirtelim. 2000 seviyesi aşılması halinde ise endekste yeni zirve ihtimali giderek güçlenmeye devam edecektir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)