E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTarım arazileri göl oldu---

Tarım arazileri göl oldu

Tarım arazileri göl oldu
30 Mart 2015 - 07:03 borsagundem.com

Aydın'ın Bozdoğan İlçesi'ndeki, son yağmurlarla dolan Kemer Barajı'ndan bırakılan su taşkına neden oldu

Bozdoğan ile Yenipazar ilçelerindeki yaklaşık 6 bin dönüm tarım arazi sular altında kaldı.

Aydın 'da, son 5 gündür etkili olan sağanak yağmur, Kemer Barajı'nda doluluk oranını yüzde 99 ulaştı. Taşkın riskine karşı baraj kapakları dün (Cumartesi) 07.00-08.00 saatleri arasında açıldı. Barajdan saniyede yaklaşık 150 metreküp su Büyük Menderes Nehri'nin bir kolu olan Akçay Çayı'na salındı. Debisi daha da yükselen Akçay Çayı da  taştı. Bozdoğan ve Yenipazar İlçelerindeki toplam 6 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Taşkından en çok etkilenen yer ise Bozdağ'ın Kavalı ve Osmaniye Mahalleri ile Yenipazar'ın Donduran Mahallesi oldu.

AK Partili Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, barajda doluluk oranı yüzde 99'a ulaşınca, kapakların açılmasının kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Aksi takdirde, baraj patlayabilirdi. Bu daha da büyük sonuçlar ortaya çıkarabilirdi. Heyelan ve sel tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirdik. Bu da can ve mal kaybına neden olurdu. Karayolları ekipleriyle birlikte, gerekli tedbirleri alıp, anonslar yapılıp, köylüler uyarıldıktan sonra, barajdan su bırakıldı. Bu da ilçemizde yaklaşık 3 bin dönüm tarım arazilerinin su basmasına neden oldu. Su basan tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 30'luk bölümü ekili olduğu için zarar meydana geldi" dedi. Başkan Savcı, yarın (Pazartesi), durumu Aydın Valisi Erol Ayyıldız'a bildirip, mağdur olan çiftçilerin zararlarının karşılanması için gerekli çalışma yapacaklarını söyledi.

"SEDDELERDE ÇATLAMA OLDU"

CHP 'li Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ise "Deliçay ve Akçay'ın Büyük Menderes ile birleştiği üç noktadaki bölgede zarar oldu. Buradaki seddelerde çatlamalar meydana geldi. Bu Aydın Ovası için vahim bir durumdur. Ancak, biz gerekli tedbirlerimizi önceden alıp, vatandaşlarımızı uyarmıştık" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)