E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralar'Tarihin en büyük çöküşünden önce altın, gümüş, Bitcoin ve Ethereum alın!'---

'Tarihin en büyük çöküşünden önce altın, gümüş, Bitcoin ve Ethereum alın!'

'Tarihin en büyük çöküşünden önce altın, gümüş, Bitcoin ve Ethereum alın!'
29 Eylül 2021 - 12:55 borsagundem.com

Son haftalarda çeşitli ülkelerden gelen ekonomiye ilişkin haberler, riskli varlık yatırımcılarının gündemini oluşturdu. Bu gündeme geçtiğimiz gün ABD’den gelen bir haber de eklendi.

CNN Business’in haberine göre ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, federal hükümetin nakdinin yakında bitebileceği konusunda uyardı. 

Yellen, hükümetin 18 Ekim’e kadar harekete geçmemesi halinde ABD’nin borçlarını ödeyemez duruma gelebileceğini ileri sürdü.

18 Ekim tarihinin vergi ödemelerine dayalı olarak tahmini bir tarih olduğunu söyleyen Yellen, ABD’nin günlük nakit girişinin finansman hariç ortalama 50 milyar dolar olduğunu, fakat bu miktarın kaçınılmaz olarak değişiklik gösterdiğini belirtti.

Bu nedenle Yellen, hükümetin nakdinin biteceği tarihin de daha erken veya geç olabileceğini söyleyerek, meclisin hemen harekete geçmesini ve borç sınırını artırmasını talep etti.

Hazine Bakanı Jennet Yellen, şöyle belirtti:

Bu tarihten sonra ülkenin tüm yükümlülüklerini yerine getirmeye devam edip edemeyeceğimiz belirsiz. (…) Bu belirsizlik, borç sınırını artırma konusunda vakit kaybetmememiz gerektiğini vurguluyor.

Yellen’ın bu açıklaması, kripto piyasasında da yankı buldu. Zengin Baba Yoksul Baba adlı çok satan kitabın yazarı Robert Kiyosaki, bu açıklamayı yaklaşan finansal krizin ayak sesleri olarak yorumlarken, Bitcoin ve Ethereum satın almayı tavsiye etti.

Kiyosaki, Twitter gönderisinde şöyle belirtti:

ABD hükümetinin parası bitti. Kapanma yaklaşıyor. Demokratlar, bu sorun için Cumhuriyetçileri suçluyor. Çin’in 200 şehirde 800 projesi olan en büyük gayrimenkul geliştiricisi Evergrande’nin parası bitti. Mesajı aldınız mı? Tarihin en büyük çöküşünden önce altın, gümüş, Bitcoin ve Ethereum alın.

Evergrande Group, geçtiğimiz günlerde 300 milyar dolara ulaşan borçlarını şirket satışlarındaki önemli azalma nedeniyle ödeyemeyeceğini duyurmuş ve piyasalarda büyük endişeye yol açmıştı.

Çin’in merkez bankası Çin Halk Bankası’nın (PBoC) kripto yasaklarına ilişkin son açıklaması ise, endişeyi daha da artırdı. Kiyosaki, piyasaya Çin tarafından salınan korkunun ardındaki asıl sebebin ise ülkenin kendi kripto parasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor olması olduğunu düşünüyor.

Kripto para borsası ceza için uzlaştı

Kripto paraya bir darbe daha

Bitcoin'de balinaların dip dalgası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ozkan22 Ekim 2021 12:52

    Iyide abd de para nasil bitiyormus bunu anlamak guc habire para basiyorlar piyasaya enfilasyon olusturuyorlar ama gecici gecici deyip geciriyorlar patlarsa enflasyondan patlar para yoklugundan degil

  • Bülent Dübüroğlu 30 Eylül 2021 07:28

    Çökse ben de alırım, almak şöyle dursun saldırırım, hem borsada kağıt alırım, hem altın. Ama çöküş olursa alırım öyle yüzde 70 yüzde 80 düştü diye almam ABD borsası 100 de 200 çökecek o zaman alacağım, paramı en az 5 katına çıkaracağım. Altın ucuzlarsa bol miktarda altın da alacağım. insallah hepsi coker ben alana kadar.

  • ZELİHA KARAKAŞLI29 Eylül 2021 20:44

    keşke çökse hisse senetleri sıfırlasada bende alım yapsam.

  • Yaktug30 Eylül 2021 07:31

    Sen gel ben sana alirimmm çökmesi ni bekleme

  • rıza29 Eylül 2021 19:41

    ABD den kovboy masalları.