E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTarihi binayla borç ödeyecek---

Tarihi binayla borç ödeyecek

Tarihi binayla borç ödeyecek
13 Ekim 2013 - 15:17 borsagundem.com

İtalyan hükümeti, tarihi bir kale, saray ve bir adasını satışa çıkarmaya hazırlanıyor

Nakit darlığı yaşayan İtalyan hükümeti, bütçe açığını azaltmak için aralarında bir kale, saray ve adanın da yer aldığı 50 tarihi mülkünü satmaya hazırlanıyor. İtalya Ekonomi Bakanı Fabrizio Saccomanni, satışlardan 424.8 milyon sterlin (yaklaşık 678 milyon dolar) elde etmeyi umduklarını söyledi.

İngiliz Daily Mail'in haberine göre, İtalyan hükümeti, borçlarını azaltmak için  Yunanistan'ın 2012'de yabancılara adalarını satmaya zorlandığı dönemdeki gibi tarihi önem taşıyan bina ve bazı adalarını satacak.

Satışlar, İtalya'nın 2013 bütçe açığını yüzde 3'e düşürmeyi hedefleyen geçici yasa kapsamında onaylandı.

İtalya Başbakanı Enrico Letta, tarihi ve turistik mülklerin satışına ek olarak 934 milyon sterlinlik (1.490 milyar dolar) kemer sıkma tedbiri almayı da planlıyor.

Borç krizinden hâlen çıkamamış olan ülke özelleştirmelerin 2. kısmında 1.27 milyar sterlinlik mülk satışı daha gerçekleştirecek.

Satış planının ilk kısmında yer alacak mülkler arasında Roma'ya yaklaşık 100 km uzaklıktaki Orsini Kalesi, Venedik'teki San Giacomo adası ve 18. yüzyılda inşa edilmiş Villa Mirabello sarayı yer alıyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)