E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTarifeli model turizme ilaç olur---

Tarifeli model turizme ilaç olur

Tarifeli model turizme ilaç olur
28 Ocak 2016 - 06:19 borsagundem.com

Rusya'daki ekonomik kriz ve Türkiye'ye yaptırımlar nedeniyle Rus turistlerin azalması turizmcileri arayışa soktu

Ekonomik kriz sebebiyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı 4.5 milyondan 3.8 milyona kadar gerilerken, yaptırımlarla beraber bu sayının çok daha fazla düşeceği ifade edildi. Turizmciler de özellikle yılda 3 milyona yakın Rus turist ağırlayan Antalya için pazarı çeşitlendirme arayışına girdi. Yapılan çalışmaların daha fazla etki göstermesi için özellikle Antalya’ya dünyanın birçok noktasından tarifeli uçuşlar konulması gerektiğinin altını çizen ETS Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, gerekirse havayolu firmalarının sübvanse edilmesi gerektiğini söyledi.

HEDEF ZENGİN TURİST

Başlayacak tarifeli uçuşlarla Antalya turizminin sınıf atlayacağına vurgu yapan Ersoy, “Çünkü Avrupalı zengin turist charter uçuşlarla tatile gitmek istemiyor. Direkt gideceği yere uçmak istiyor. Hatta business koltuklarda seyahati tercih ediyor. Eğer turizmdeki sıkıntılar atlatılmak isteniyor ve pazar çeşitlendirilmek isteniyorsa bu işe eğilmek gerekiyor. Böylelikle Türkiye’ye daha fazla para harcayan, zengin turisti getirebiliriz” dedi. 

Türkiye’nin ağırladığı toplam turist sayısının yüzde 60’ının Avrupalı yüzde 20’sinin BDT ülkelerinden, yüzde 20’sinin ise yerli turistlerden oluşması gerektiğine dikkat çeken Ersoy, sektörün en başta Rusya’ya bağımlı ve yanlış bir şekilde geliştiğini belirtti. Ersoy, “Antalya charter seferler ile bugünlere gelerek bir mucize yarattı. Tarifeli seferle başarılabilirse her koşulda hem kişi sayısında, hem de gelirde artış yaşanabilir. Tarifeli uçuş yapan havayollarına destek verilmeli. Turizm bölgelerine direkt uçuşlar gerçekleştirilmeli. Bugün Dubai’yi yaratan Emirates ve tarifeli seferleridir. İlk başlar Emirates de devlet tarafından desteklendi. Ancak şimdi dünyanın en çok kazanan havayollarından biri oldu. Dubai turizm destinasyonu haline getirdi. Belki bugünden yarına başaramayız ama bu krizden ders çıkarırarak tarifeli seferlere başlarız” ifadelerini kullandı.

En iyi oteller belirlendi

Otelpuan.com’un 8. kez Türkiye’nin en iyi otellerini ödüllendirdiğini belirten Ayşe Bahar Arıcı, otelleri şöyle açıkladı: “Akdeniz Bölgesi Tesisleri: Maxx Royal Belek Golf Resort, Maxx Royal Kemer Resort, Limak Lara De Luxe, Limak Arcadia Golf&Sport Resort, Titanic Beach Lara Hotel, Hotel Baia Lara, Regnum Carya Golf&Spa Resort, Voyage Belek Golf&Spa, Barut Lara, Titanic Deluxe Belek, Cornelia Diamond Golf Resort&Spa, Limak Atlantis De Luxe Hotel&Resort, Gloria Verde Resort, Cornelia Deluxe Resort, Voyage Sorgun, Ali Bey Resort, Sentido Perissia Managed By Paloma Hotels, Gloria Serenity Resort, IC Hotels Green Palace, Gloria Golf Resort, Aska Lara Resort&Spa, Calista Luxury Resort, Rixos Premium Tekirova, Güral Premier Tekirova, Bellis Deluxe Hotel. Ege Bölgesi Tesisleri: Voyage Bodrum, Sentido Lykia Resort&Spa, D-Hotel Maris, Voyage Türkbükü, Hotel Aqua Marmaris.”

Tatilcilerin yarısı ‘çocuklu’

MİSAFİR Deneyimi İlişki Yönetimi ve Kalite Direktörü Ayşe Bahar Arıcı da otelpuan.com’da oluşan verileri açıkladı. Oteller hakkında, daha önce bu otellerde konaklamış kişilerce yapılan değerlendirmeleri ve puanlamaları içeren objektif bir paylaşım platformu olduklarını söyleyen Arıcı, Otelpuan.com’da 8 yıl içinde 19 bin 237 tesisle ilgili 600 bine yakın tatilcinin görüşünün yayınladığını söyledi. Arıcı, “Otelpuan.com’a yapılan değerlendirmelerde tatilcilerin çocuklar, bebekler ve sağlık sorunlarında özel istekleri olduğunun tespit edilmesinin sonucunda tesislere sunabilecekleri ek hizmetler iletildi. Bu sonuçları değerlendirerek konseptlerini değiştiren tesisler sayesinde genel memnuniyette yüzde 7, tesisi yakınlarına tavsiye edenlerin oranında ise yüzde 5.5 artış yakalandı. Tatile çıkanların yüzde 53’ü çocuğuyla, yüzde 24’ü çift olarak tatile çıktı. Tek başına ve arkadaşıyla seyahat edenlerin memnuniyetinde; Akdeniz Bölgesi’nde yüzde 18, Ege’de ise yüzde 20 artış yaşandı” dedi. (Hürriyet / Burak Coşan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)