E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTapu karşılığı vatandaşlık kaliteli yatırımcı mı getirecek---

Tapu karşılığı vatandaşlık kaliteli yatırımcı mı getirecek

Tapu karşılığı vatandaşlık kaliteli yatırımcı mı getirecek
24 Haziran 2022 - 07:50 borsagundem.com

Gayrimenkul yoluyla vatandaşlık bedelinin 400 bin dolara çıkmasıyla satışlarda yaşanan düşüşün geçici olduğu belirtildi. Rusya gibi yeni pazarların devreye girmesiyle satışların yükselmesi ve nitelikli yatırımcı grubunun gelmesi bekleniyor

Türkiye’den gayrimenkul alarak vatandaş olma bedeli 13 Haziran itibariyle 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildi. Limitin artmasıyla halihazırda satış adetlerinde hafif bir düşüş yaşanırken, gelir anlamında bir düşüşün beklenmediği belirtildi. Leyla İlhan'ın Dünya'daki haberine göre alışma döneminden kısa bir süre sonra satışların yeniden artışa geçeceği öngörülüyor. Düzenlemenin ev alan kitlede değişiklik yarattığı da ifade ediliyor. Öte yandan uygulamanın kış yerine yabancıya gayrimenkul satışının en hareketli olduğu dönemde yapılması ise eleştirildi. 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..A.D.24 Haziran 2022 13:09

    Böyle bir yönetim olur mu. vatandaşlık satılıyor.Allah aşkına çocuklarımıza "Türk vatandaşlığıyla gurur duymalarını " nasıl öğreteceğiz. Fiyatı para ile belirlenen vatan için nasıl seve seve öleceğiz.Parayı basan ülkenin en güzel kıyılarında mülk ediniyor ve ben bir Türk vatandaşı olarak o kıyılarda bırakın denize girmek yürüyemiyorum bile.Benim dedem bu vatan satılsın diye mi şehit oldu... :(  :(  :( 

  • acacu24 Haziran 2022 11:22

    Neden illaki ev satışı üzerinden yürüyor ki bu iş? Belli bir miktar parayı türk bankalarında tutmayı taahhüt edenlere oturum izni verin, 10 yıl süreyi doldurup gerekli şartları tamamlayanlar da vatandaşlık sınavına girebilsin olsun bitsin. Neden inatla ev satılmaya çalışılıyor anlamıyorum.

  • Bik24 Haziran 2022 09:35

    Vatandaşlık için 10 yıllık süreç olmalı, bu süreçte suç işlemeyenler Türk dili ve Türk tarihi sınavından geçirilmeli, 1 milyon dolardan da az olmamalı. 

  • Emmi24 Haziran 2022 09:30

    Parayla vatandaşlık verilmesi kadar rezil birşey olabilir ni

  • Kürşad24 Haziran 2022 09:03

    Böyle hemen basit usül , tek para için verilen vatandaşlık kepek yapacak, kaşıntı yapacak, özerklik, temel insan hakkı/dilinin resmileştirilmesi talebi, diyanetten kilise isteme, okullarda hıristiyanlık dersi vs. Vede kendi kaderini tayin hakkı safsataları artacak, tabii ki dışarısıyla bağlantılı ve destekli biçimde....Herkesin paraya taptığı Şimdilerde kimsenin ilgilenmediği, hatırını sormadığı, bu ülkenin serdengeçtileri o zaman devreye girecek, canlarını verecek, haşeratların canlarını alacak, T.C ilelebed payidar kalacak.

  • Hehe24 Haziran 2022 08:32

    Bu sistemi yapan ne kadar kaliteli goruryoruz ki gelende onun emsali