E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTapu harcı düzenlemesi iptal edildi---

Tapu harcı düzenlemesi iptal edildi

Tapu harcı düzenlemesi iptal edildi
22 Kasım 2019 - 08:29 borsagundem.com

Gayrimenkul alım satımlarında beyan edilen değer yerine devletin ve özel şirketlerin belirleyeceği ‘gerçek’ değer üzerinden tapu harcı ödenmesini öngören düzenleme iptal edildi.


HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan23 Kasım 2019 00:09

    Kanunları yaparken felsefe ve evrensel hukukdan yararlanmalı. Kişiler birbirlerine düşük veya yüksek fiyattan mal alıp satabilir. Önemli olan işlerin doğruluğunu banka ve servet trafiği ile ortaya çıkarmak. Şu teknoloji çağında kimin üzerinde ne kadar banka hesabı, fon, hisse, tahvil, tapu, otomobil, vs Hatta yurt dışından da istendiğinde soruluyor. Evdeki nakit ve altın ile antika eserler. Mesela ABD devleti her ay bütün dünyadaki ülkelerden ABD vatandaşlarının hareketlerini istiyor. 220 bine ihtiyaçtan satılan ev var değeri 250 binden az olmaması lazım. Ya da devlet 250 binden ben alıyorum diyebilmeli.

  • bahaneci22 Kasım 2019 15:47

    gunes batidan dogmaya basladi galiba,bu ulkede iyi niyetli amlakcidami varmis vaaaybe...

  • Vatandaş22 Kasım 2019 14:56

    Bu mütahitlere dümeni bırakan ülkenin halini düşünün işte 

  • fafa22 Kasım 2019 12:10

    İyi olmuş özel şirkete emlakçı diyecekti ki''Kardeş sen bunu biraz düşük göster, aradaki parayı paylaşalım,biz devletten zengin miyiz?''Biz de ne yazık ki ahlaki değerler çöktü,her şey para.Yapı denetim şirketleri ne oldu?hepsi müteahhitten yana oldu ,söylentiye göre şimdiki binalar daha çürükmüş.

  • Herkes biliyor neyin ne olduğunu22 Kasım 2019 10:44

    Niye iptal edilmiş.. İnternette ki ilan fiyatlarına bak, bir de Satış beyanına bak :) Para ve tapu alışverişini de Aracı şirketler yapsa Almanya'da olduğu gibi.. Tapu müdürlüğüne elinde parayla gelmek zorunda kalmaz kimse, güvenlik için.. Bu konuları düşünüp halletmek zor değil.

  • Bahçelievler Emlakci22 Kasım 2019 09:25

    Bir emlakçı olarak yazıyorum. Bu uygulama çok cazip olacaktı.Lakin yine doğru bir is yapılırken geri dönüldü.Arkadaş ev alan kişi paranı çantalarda güvensiz bir şekilde taşıyor.Alenen vergi kaçırıyor. 1 milyona aldığı evi 200 BİN TL'ye aldığını belirtiyor alenen yalan söylüyor. Vah memleketim.

  • fafa22 Kasım 2019 12:10

    Eğer bu kanun çıksaydı ,özel şirketler ve emlakçılar köşeyi dönerdi.

  • AhmetK22 Kasım 2019 11:28

    İyiniyetlı emlakcı kardes, komisyonlarının vergısını duzgun oduyorusn degil mi!? Bu konulara bır emlakcının yorum yapması trajikomik olmus ;)