E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTanzim satış Anadolu’ya yayılıyor---

Tanzim satış Anadolu’ya yayılıyor

Tanzim satış Anadolu’ya yayılıyor
17 Şubat 2019 - 09:03 borsagundem.com

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla İstanbul ve Ankara’da kurulan tanzim satışlar Türkiye’ye yayılıyor. Bursa, Balıkesir ve Elazığ’da da vatandaşın ucuz sebze-meyve alması için tanzimler kuruldu.

Fırsatçılar nedeniyle fiyatları yüzde 200'ün üstünde artan meyve- sebzenin halka uygun fiyatlarda ulaştırılabilmesi amacıyla başlatılan tanzim satışlar Anadolu'ya yayılıyor. Pilot uygulaması İstanbul ve Ankara'da başlatılan tanzim satışlar, dün itibarıyla Elazığ, Bursa ve Balıkesir'de de başladı. İzmir, Erzurum ve Konya gibi birçok belediyenin de tanzim satış için çalışma başlattığı öğrenildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilk tanzim satış noktalarını Mihraplı Camisi yanı, BursaRay Arabayatağı İstasyonu yanı ve Emek Korupark arkasında açtı. Vatandaşlar şehirde açılan tanzim satış noktalarına büyük ilgi gösterdi. Buradan alışveriş yapan vatandaşlardan Fatih Pehlivan, "Bunların devam etmesini isteriz. Seçenek bol olursa halk daha çok tercih eder" dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ise tanzim satış noktasını Toplu Taşıma Merkezi'nde açtı. Alanı gezen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, son dönemde ülkede özellikle tarım ürünlerinde fiyatların yükselmesiyle ciddi bir spekülasyon oluştuğunu söyledi. Kafaoğlu, "Vatandaşımıza ucuz sebze yedirmek için gayret sarf ediyoruz. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'mız ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan BATAŞ şirketi ile bu organizasyonu yapıyoruz. Ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla alıyoruz" diye konuştu.

VATANDAŞ DEVAMINI İSTEDİ
Elazığ Belediyesi tarafından başlatılan tanzim satış uygulaması vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Kentte tanzim satış noktalarında bir günde 9 ton sebze ve meyve satıldı. Kültür Park'ta hizmet veren tanzim satış noktasından alışveriş yapan vatandaşlar, hükümet yetkilerine teşekkür ederek, satışların devam etmesini istedi. Nesrin Yıldız adlı vatandaş, "Marketler pahalı, burası çok ucuz" dedi. Vedat Yetik/Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bay bay17 Şubat 2019 22:51

    ben bu fiyatlarada almam bedavayı bekliyorum.

  • Gaga17 Şubat 2019 22:26

    Gubreye zam, dogal gaza zam, elektirige zam , mazot 6,5 ciftciye , yatcilara indirimli , sonra fiyatlari marketler pazarcilar artiriyor de herzaman yaptigin gibi hedef goster ama jendini hic suclama

  • Haha17 Şubat 2019 22:21

    5 e al 3,5 sat ne zamana kadar secimlere kadar peki sonra .... patates ekiminin kac ilde yasaklandigini biliyor mu bu yagcilar, ama naparsin , ulke isgal edilde turizm patladi der bu guruh

  • Mahallenin delisi18 Şubat 2019 02:56

    Zamanla anlarlar ama sonuç değişmez

  • Zafer MERCAN17 Şubat 2019 22:20

    Yazın yetişen sebze ve meyveleri kış aylarında almayın bak o zaman nasıl ucuzluyor.

  • dd17 Şubat 2019 19:16

    MİCROS DENEN MARKET LER ZİNCİRİ. KARTER ÇETESİ KURDU. ASLA ALIŞ VERİŞ YAPMADIM. YAPMAMDA. FİAT ARAŞTIRMASI YAPIN. PARA KOLAY KAZANILMIYOR.

  • Mahallenin delisi18 Şubat 2019 02:56

    Kardeş sallama bende market işletiyorum Migros’un verdiği fiyata toptan bile alamadığım ürünler mevcut bilmeden bol keseden sallama

  • Hihi17 Şubat 2019 22:27

    Bimden al fakir zaten migros sana pahali gelir

  • KILIÇ17 Şubat 2019 16:20

    GEÇMİŞTEDE TANZİM SATIŞ VARDI BİR ANDA KAYBOLDU ŞİMDİ MARKETLERİN VATANDAŞA SİZDE PARA YİYECEK AGIZ YOK DEYİP VATANDAŞI SOYANA KADAR BEKLEMENİN NE ANLAMI VARDI SOYULDUK AKLINIZ BAŞINIZA GELDİ.MARKETLER HALEBN SOYGUNA DEVAM EDİYOR BİMDE BİLE 1ŞİŞE SU FİYATI BİR ANDA 3 .KATLADI.

  • Zafer MERCAN17 Şubat 2019 22:26

    Ben izmirde oturuyorum 1983 de Burhan Özfatura belediye başkanı piyasada bulunmayan yağ şeker makarna v.s gıdaları fabrikadan alıp izmir halkına satış yaptıkları mağazaları tanzim satış mağazası dendi .Sonra her semtte kuruldu adı TANŞAŞ Oldu sonra gelen CHP li belediyeler sattılar.

  • Tuğbey 17 Şubat 2019 15:40

    Marketler sebze ve meyvede ettikleri zararı karşılamak için başka ürünlere zam yapıyorlarmış.yani bu demektirki halkı kazıklamaya devam edecekler.ozaman belediyelerin yapması gereken bir iş daha var." BELEDİYE MARKET" Adı altında marketler zinciri kurmak.Bu marketlere de finanasal desteği devlet sağlamalıdır.Vatandaşdan öneri....

  • ..17 Şubat 2019 12:25

    seracılardan bu malı alıp paketleyen ayrıştıran  urunun ihracını, yada nerede değrlendirileceğini ayıran komisyoncudur. patleyen ambalajlayan kasalayanda dahil. yani bu işlerin maliyeti bellidir. kimse kimseyi kandırmasın. o yerli vemilli denen ürünlerin nereden hangi hallerden alındıgı uretıldıgı tarla nedense belirsiz. ama hal aysadında üretilen urunun menşei açık ve seçik ortada. bazı urunler soğan patates gibi bunlar ithal olabilir. yani tarladan denilsede ithak başka ulkeden gibi bir durum varç ithalatında bu ulkeye açtıgı yara ortadadır. et fiyatları gibi, dunyada meyve sebze ucuzluyor avrupada felan.yani bu mantıkla yerli ekım oslada, ihracatta sounlar kapıda. acılenmalıyetlerde duzenleme yapılmalı. kı daha kotusu yolda bu mantıkla

  • ky17 Şubat 2019 11:19

    nasıl hak edersen o şekilde yönetilirsin...haydi domates biber patlıcan kuyruğuna

  • Zafer MERCAN17 Şubat 2019 22:17

    Yazlık sebzeleri kışın yemeseler bu kadar konuşulmaz.

  • Zafer MERCAN17 Şubat 2019 10:22

    Seracılıkta üretilen ürünleri  Sera üreticileri adı altında her şehir ve ilçelerde Satış yerleri tahsis edilsin Seracılar ürünlerini birinci elden halka satsınlar.Aracıları komisyoncuları halleri aradan kaldırılsın.

  • Hayri17 Şubat 2019 09:53

    Güzel, eğitimsiz pazarci esnafı işsiz kalsin