E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTansiyon düştü, piyasalar rahatladı---

Tansiyon düştü, piyasalar rahatladı

Tansiyon düştü, piyasalar rahatladı
11 Ağustos 2014 - 21:59 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, jeopolitik tansiyonun biraz azalmasından destek buluyor

Küresel piyasalarda hisse senetleri, Ukrayna'da gerginliğin azalması ve ABD'nin Irak'ta militanları geri çekilmeye zorlamasına ilişkin işaretlerle birlikte Nisan'dan bu yana en ciddi yükselişe imza atarken, yen güvenli liman talebinin azalması nedeniyle geriledi. ABD Hazine tahvilleri dalgalanırken, petrol fiyatları arttı.

MSCI Tüm-Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.9 yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ise yüzde 1.5 çıktı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.4 değer kazandı ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) yüzde 0.5 yükseldi. 10 yıllık ABD Hazine tahvili faizi 2.42'de yatay seyretti. Almanya ve İngiltere tahvilleri üç günlük yükselişini sonlandırdı. Euro biri dışında 16 önemli para biriminin tümü karşısında geri çekildi. Yen 3 haftanın yükseğinden geriledi. WTI petrol yüzde 0.2 arttı.

ABD hisse senetleri 8 Ağustos'ta, Rusya'nın savaş uçaklarının Ukrayna yakınlarındaki tatbikatını sona erdirdiğini açıklamasının ardından ralli yaptı. İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlar, Mısır'ın aracılığını yaptığı ateşkesi kabul etti. Tampa, Florida'daki ABD Merkez Komutanlığı, ABD'nin, savaş uçakları ve insansız hava araçları kullanarak, Iraklı militanların birkaç zırhlı aracını ve havan topu bataryasını yok ettiğini duyurdu.

Londra'da Societe Generale SA döviz strateji direktörü Alvin T. Tan, "Rusya'nın Ukrayna yakınlarındaki askeri tatbikatını durdurması, küresel hisse senetlerindeki ralliye destek oluyor," dedi ve "ABD'de son dönemde kısa vadeli faiz oranlarındaki düşüş, özellikle ABD hisse senedi piyasalarında olmak üzere, küresel risk beklentisine yardımcı oluyor. Irak'taki militanların geri çekilmesi sağlanabilirse, bu da iyi birşey" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)