E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTank Palet Fabrikası için 12 saatlik oturma eylemi başladı---

Tank Palet Fabrikası için 12 saatlik oturma eylemi başladı

Tank Palet Fabrikası için 12 saatlik oturma eylemi başladı
20 Ağustos 2019 - 21:07 borsagundem.com

CHP, Tank Palet’in dolaylı yoldan özel sektöre kiralanmasının önünü açan ASFAT’a devredilmesiyle ilgili Sakarya’da oturma eylemi düzenledi. Milletvekillerinin ve yüzlerce vatandaşın katıldığı mitingde “Tank Palet vatandır, satılamaz” pankartı açıldı

Tank Palet Fabrikası'nın Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'ye (ASFAT) devrini protesto etmek için "Tank Palet için 'Uyanık Kal'" eylemi bugün CHP'li yönetici ve vekillerin katılımıyla Sakarya'da başladı. 12 saat sürmesi planlanan eylemle ilgili CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç açıklamalarda bulundu. Özkoç, "Cumhurbaşkanı'nın 4081 sayılı kararıyla özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bu karara karşı CHP, STK'lar ve sendikalarımızla ayağa kalkarak "Hayır, biz buna izin vermeyeceğiz" dedik" ifadelerini kullandı.

Tank Palet Fabrikası'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) alınarak, ASFAT'a devredilmesine tepki göstermek isteyen yüzlerce vatandaş Sakarya 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Vatandaşın yoğun katılım gösterdiği 12 saatlik oturma eylemine CHP'li vekiller Engin Özkoç, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Tanal, Nurhayat Altaca, Tahsin Tarhan, Kani Beko, Ali Mahir Başarır, Sibel Özdemir ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de eşlik etti. CHP'li isimler, eylemde üzerinde "Tank palet vatandır, satılamaz" yazan tişörtler giydi.

Eylemden önce CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşma yaptı. Özkoç, konuşmasında "Bu kentin değerleriyle birlikte var oldum, bu değerlerle diğer nesillere hayatımızı devredeceğim. Tank palet fabrikası 1975 yıllında bizim insanlarımızın, ticaret erbaplarımızın, sokakta gezen emeklimizin, işçimizin; parası, alın teri, maddi ve manevi desteğiyle kurulmuştur. Tank palet fabrikası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu fabrika, Cumhurbaşkanı'nın 4081 sayılı kararıyla özelleştirme kapsamına alınmıştır. Bu karara karşı CHP, STK'lar ve sendikalarımızla ayağa kalkarak "Hayır, biz buna izin vermeyeceğiz" dedik" ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba ise konuşmasında, "Tank Paleti savunmak vatanı savunmaktır. Tank Paleti satmak vatana ihanettir. Tank Palet turnosol kağıdı görecek, vatanseverim, milliyetçiyim diyenlerin samimiyeti ortaya çıkacak" dedi.

Bugün 18.00'de Adapazarı kent meydanında başlayan oturma eyleminin, 12 saatin sonunda sabah 06.00'da son bulması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Sakarya'da 'Tank Palet Fabrikası' olarak bilinen 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü'nün özelleştirme kapsamına alınmıştı. 2018 yılının aralık ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 yıllığına özelleştirilen fabrikanın işletmesi BMC'ye devredilmişti.

Yüzde 49'u devir öncesinde Katar Ordusu'na satılan BMC'nin fabrikaya 40-50 milyon dolarlık bir yatırım yapacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Söz konusu özelleştirme ile ilgili tartışmalar sürerken genel tepkiler üzerine resmi özelleştirmeden vazgeçildi. Fabrikanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) alınarak, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'ye (ASFAT) devri kararlaştırılmıştı.

Tank palet fabrikasıyla ilgili işlemler 21 Aralık'ta tamamlanacak. Fabrikada çalışan işçilerin tamamı Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadrosundan çıkıp ASFAT kadrosuna geçecek. İşçilerin maaşları 14 Eylül'den itibaren ASFAT tarafından ödenmeye başlanacak.

CHP, Tank Palet Fabrikası için eylem kararı aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek vatandaş21 Ağustos 2019 00:31

    Pkklılaşan chp kimseyi kandıramaz

  • Çerez parası olmasin ekmek parası lazım bana21 Ağustos 2019 00:26

    Ben satılmasına artık karşı değilim. Neyimiz var neyimiz yok satalım. Sadece artık ben de pay istiyorum. Cukkayı hep aynı tipler yiyor. Ben de vatandaşım payımı istiyorum. Benim de çocuklarım var. Madem geleceğini satıyorsunuz ben kendim insiyatif alıp ben satacam payımı

  • Vah vah21 Ağustos 2019 00:08

    İsrail ile BAE arasında 3 milyar dolarlık anlaşma Napiyonuz la israil dusmani muslumanlar

  • Hey21 Ağustos 2019 00:03

    Yerli ve milliler izliyorlar kiskanarak , ama yaoacak biseyleri yok zavallilar

  • Meto20 Ağustos 2019 23:47

    #chpkkkapatılsın#

  • Metin20 Ağustos 2019 23:46

    Eger bu işe chp karıştıysa yapılmış iş mutlaka devlet millet yararınadır.bu kesin.chp nin bu millet için tek yaptığı icraat ege adalarının yunanlılara ikramıdır.maalesef bu ülkenin başına bela edilmis en büyük sorun chp zihniyeti.

  • Saldırın 20 Ağustos 2019 23:17

    Bankamatik troller görevini yapıyor

  • Cem Kohen20 Ağustos 2019 22:40

    Ozellessin devlet para kazansın , İsrail de iyi para var , satılabilir de , devlet kazansın.

  • abdullah20 Ağustos 2019 22:37

    chp buradaysa kesin burada memleket faydasına büyük işler yapılacak mesela tank askeri kamyonlar top tüfek ne bileyim memleket menfaatine birçok şey yapılacak sorun chp için milli insanların bu ülkeiçin birşeyler yapmaya çalışırken yada dedelerinin yöneticilik yaptığı ve onlara kalan kurumların ellerinden kayıp gitmesi ve sömürgelerini kaybetmeleri bugüne kadar yöneticisi oldukları bütün kurumlar zarar etmekteydi özelleştirilerek kara geçirildiler ve millet kazandı chp kaybetti iş bankasıda chp den alınıp millileşince herşey güzel olacak ve milletin olacak.

  • ekrem21 Ağustos 2019 14:03

    aptal sait ben ne diyorum özelleşince kar ediyor. devletin içinde üretilen devlet kontrolünde dir üretileni istediğin gibi alır satarsın kimse devlete şart koşamaz.

  • Sait21 Ağustos 2019 00:01

    Ekrem efendi agzindan cikani kulagin duyuyor mu diyorsun ki israile ne paralar verdik tankimizi ucagimizi modernize etsinker diye onlar modernize etmedikleri gibi paralarimizin ustune yattilar sonra paramizla herseyi satin aliriz..bazi seyleri para ile satmiyorlar demek ki bu ulke israilden paraiyla insansiz ucak almak istedikler israilin yapmadigi kalmadi almanlar sattiklari tanklar icin bi dunya sary kosuyor hollandalilar getirdikleri patriot bataryalarini kafalarina gore sokup goturduler..ozellestirmeymis kara geciyormus bu ne akil ..kitler devlet eliyle zarar ettirldi birkac oy ugruna.bilmiyormusun...bu kadar issizikiz var bu ulkenin savunma sanayine buyuk ihtiyaci en buyuk ortagi devlet olmak ve siki denetlenmesi kosuluyla binlerce sirket kurabiliriz .bu cadi kazani bolgede baska şansimiz yok cok guclu olmak zorundayiz

  • ekrem20 Ağustos 2019 22:46

    herşey özelleşsin chp kenelerinden devlet kurumları kurtulsun her gelen iktidar devlet fabrikalarını kendi çöplükleriymiş gibi kullanmasın abd de üretilenleri paramızla satın almıyormuyuz memleketimizde üretilenleri paramızla satın alırız ister abd üretsin ister katar ister koç sabancı en azından parasını verdiğimiz mala lolo yapamazlar. israile ne paralar verdik tanklarımızı modernize etsinler diye paraların üstüne yattılar neden ?chp nin bu davranışları yüzünden. bunların peşinden gidenlerden bu memlekete fayda gelmez.

  • R.Demir20 Ağustos 2019 21:57

    C H P YAN GELİP YATAN TAYFASI PARAYI NASIL KAZANIYORSUNUZ SİZ MİTİNG YAPARAKMI ACABA REİS DEVLETİN KAMBURUNU ATIYOR BUNLAR İSE KAMBURA YÜK YAZIKLAR OLSUN

  • Lala20 Ağustos 2019 21:46

    Katara satsınlar fabrikayı