E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaner Yıldız'dan ucuz doğalgaz açıklaması---

Taner Yıldız'dan ucuz doğalgaz açıklaması

Taner Yıldız'dan ucuz doğalgaz açıklaması
11 Nisan 2015 - 17:59 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan doğalgaza indirim açıklaması.

Katılımcılar arasından gelen “Boru hattı projemiz var. Ülkemizin bundan karı nedir? İran katılacak mı? bir de İran gazını biz neden pahalı alıyoruz?” sorusuna, Bakan Yıldız, müjde niteliğinde bir cevap verdi.
 
Yıldız, “Zamanında yapılmış anlaşmalardan dolayı İran gazını pahalı alıyoruz. Suçlamıyorum. O an Türkiye revizyon hakkını kullandı ve tahkime verdi. Biz inşallah İran gazını daha ucuza alacağız. Bundan inşallah emin olun. Geçen hafta cumhurbaşkanımızı refakatle gittiğimiz toplantılarda da bunu bir kez daha müşahede ettim. Türkiye hem bir yandan doğalgazı ucuza alacak bir yandan da vatandaşlarına, sanayisine bunu daha uygun şartlarda aktaracak. Azeri gazı Hazar bölgesindeki doğalgaz ve kaynakların Avrupa Birliği üyesi ülkelere 45 milyar dolarlık yatırımla beraber aktarılacak bir projesidir. Türkiye bunun enteresandır çok fazla bilinmez Azeri kardeşlerimizden daha fazla hisse sahibidirler. Hazar bölgesindeki 468 kilometrekarelik bir alandaki yapılacak doğalgaz ve petrol aramalarında Türkiye daha fazla hisseye sahiptir. TANAP projesi dediğimiz Gürcistan sınırından başlayan ve Yunanistan sınırına kadar giden proje 2018 yılında bitirilecek. 10-11 milyar dolarını burada harcamış olacağız” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AKMI KARAMI.12 Nisan 2015 01:10

    Vaybe cebimizi sıfırlattınız şimdi indirim haberi veriyorsunuz neyazıkki sizlere ak dedik ama KARA leke çıktınız.birdaha iflah olmazsınız.

  • ergn12 Nisan 2015 00:30

    Hadi ordan her sene aynı hikaye,basın da alet oluyor yada danışıklı dövüş...Aptalmı bu insanlar,nisan -mayıs ta doğalgaza indirim haberleri...!Bu aydan sonra inse ne olacak.Bakanından basınına Yuh olsun hepinize...

  • mehmet11 Nisan 2015 23:35

    Birakin bu isleri yaz geldi indirim yaparsiniz tabi kisin yine iki kati zam

  • Seçim yatirimi11 Nisan 2015 21:13

    3 ay indir sonra bindir hizmet amaçlıdır seçim yatırımı olarak algilamayin bakan bey çalışmış yapmış

  • VaTaNDaS11 Nisan 2015 19:39

    Tam da yaz mevsimine girerken indirim yapılması ne tesadüf değil mi? Zaten tüketim düşecek, ne anladım ben bu indirimden?? Kışa doğru tekrar bir zam yapılır vatandaşa yansıması 0 olur!!!