E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaner Yıldız'dan sabotaj tepkisi---

Taner Yıldız'dan sabotaj tepkisi

Taner Yıldız'dan sabotaj tepkisi
24 Temmuz 2015 - 18:51 borsagundem.com

Enerji Bakanı Yıldız, Şırnak'ta bölgeye elektrik ileten Cizre-Silopi hattında 40 numaralı elektrik direğinin yıkılmasıyla ilgili sert konuştu.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Şırnak'ta bölgeye elektrik ileten Cizre-Silopi hattında 40 numaralı elektrik direğinin yıkılmasıyla ilgili "Bu saldırılarla hem yerli kaynaklarımızın kullanımı engellenmeye çalışılmış hem de bölge halkı karanlıkta bırakılmak istenmiştir" ifadesini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada,  Cizre-Silopi hattında 40 numaralı elektrik direğinin önceki gün yıkıldığı  belirtildi. Bölgeye giden TEİAŞ ve Jandarmaekiplerinin ilk kontrollerine göre  olayın sabotaj sonucu gerçekleştiğinin ortaya çıktığı ifade edilen açıklamada,  söz konusu hattı besleyen elektriğin, Silopi termik santralından karşılandığı ve  santralda yerli kaynak asfaltit kullanıldığı kaydedildi. Açıklamada, bu yıl  içerisinde aynı hatta ikinci kez sabotaj yapıldığı bildirildi. 
 
Bakan Taner Yıldız, konuya ilişkin değerlendirmesinde, söz konusu  hattan üretimin yerli kaynaklarla karşılandığını ve elektriğin bölge halkının  kullanımına sunulduğunu belirtti. Yıldız, şunları kaydetti: 
 
"Bu saldırılarla hem yerli kaynaklarımızın kullanımı engellenmeye  çalışılmış hem de bölge halkı karanlıkta bırakılmak istenmiştir. Burada yapılan  aynı zamanda orada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etme çabasıdır. Hükümetimizin  bölgeye götürdüğü hizmeti engelleme çabaları boşa çıkacaktır. Yıkılanın yerine  yenisini getirmeye ve bölgeyi aydınlatmaya devam edeceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oktay doğaner24 Temmuz 2015 22:21

    gömlekçi habere bak yaptığın yoruma bak, ayrıca bir resimden bu kadar sonuç çıkarabildiğine göre fala işiyle ilgilen işine yarar

  • Gomlekci mistik24 Temmuz 2015 20:27

    O kadar ölümlü kaza oldu ama bakan bayagi kilo almış etkilenmemis gömlek degistirmeyide unutmamistir umarım gerekli tüm tedbirleri almıştır bundan sonra ne enerjide nede madenlerde kaza olmuyacaktir