E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTam kapanmanın ilk gecesinde belgelerinde eksiklik olanlara ceza---

Tam kapanmanın ilk gecesinde belgelerinde eksiklik olanlara ceza

Tam kapanmanın ilk gecesinde belgelerinde eksiklik olanlara ceza
30 Nisan 2021 - 10:31 borsagundem.com

Tam kapanmanın ilk gecesinde polis ekipleri İstanbul'un birçok noktasında gece boyunca denetim yaptı. Denetimlerde araçlar tek tek durdurulup izin belgeleri kontrol edildi. İzin belgesi bulunmayanlara tutanak tutularak ceza yazıldı.

Dün akşam saat 19.00 itibariyle başlayan ve Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ilk gecesinde İstanbul'un birçok noktasında denetim noktaları kuruldu. Denetimler gece boyunca devam etti.

Fatih, Bakırköy ve D-100 Karayolu'nda denetleme yapan polis ekipleri, araçları tek tek durdurarak sürücü ve yolcuların izin belgelerini kontrol etti. İzin belgesi bulunmayanlara tutanak tutularak ceza yazıldı.

Fatih'te, yemek şirketinde çalıştığı öğrenilen bir kişiyi durduran polis, izin belgelerinde eksiklikler olduğu gerekçesiyle tutanak tutarak ceza kesti.

Durdurulan sürücü, "İzin belgemiz var, şirketin verdiği geçerli olmadığı için yeni kanuna göre yenisini çıkarmamız gerekiyormuş. Bu yüzden ceza yedim" dedi.

Durdurulan başka bir sürücüye ise çiftçilik ve hayvancılık yaptığını söylemesine rağmen izin belgelerinde eksiklik olduğu için para cezası uygulandı.

Sağlık Bakanı Koca’dan 'tam kapanma' paylaşımı

 

İçişleri'nden tam kapanma için yeni genelge

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okiman0730 Nisan 2021 12:01

    17 günlük kapanmada anlamadığı turizmde çarşı esnafı evde kapanacak, otel esnafı çalışabilecek, evden işe, işten eve serbest gidip gelebilecek. Daha evvelki şikayetimde belirttiğim rus ve ukraynalaı müşterilerin para ile aldıkları sahte covid testleri ile otelleri dolduracak, otel dükkanlarındaki esnafve çalışanlar bunlar ile birlikte olacaklar ve 17 gün sonra evde kapanan bizler ile de temas halinde olacaklar... mantık nerde? Belek ve benzeri turizm yerlerindeki esnaf ve çalışanlar neden ayrı tutulup eve kapatılıyor? Aşı sırasında bile kaile alınmıyoruz. hep otel içinde çalışan görevliler ve esnafa öncelik tanınıyor? onlar çalışabilecek biz dışardakiler evlere mahküm oluyouz. Bizlerin hiç mi kiralarımız, masraflarımız, sabit giderlerimiz, geçinme dertlerimiz yok??? adalet bunun neresinde??? 

  • okiman0730 Nisan 2021 13:40

    market olmayan işletmelere ( hediyelik dükkanları ) ne hakla market ruhsatı verliyor??? elzem birşey mi satıyorlar da hemen ruhsat değişebiliyor ve kapanmadan muaf olunuluyor???

  • okiman0730 Nisan 2021 12:32

    Belekteki Turizm caddesi E5 gibi. herkes sokakta. sonra site bahçesinde gezmek yazak havuza girmek yasak öyle mi???