E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTam kapanma ile yükselen hisseler---

Tam kapanma ile yükselen hisseler

Tam kapanma ile yükselen hisseler
27 Nisan 2021 - 12:39 borsagundem.com

Market ve gıda perakende şirketlerinin hisseleri dün Kabine’de alınan 17 günlük tam kapanma kararı ile güne hızlı yükselişle başladı

Tam kapanma perakende hisselerine yaradı. BIST 100 endeksi güne yükselişle başlarken, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan tam kapanma kararı ve Ramazan ayı olması dolaysıyla gıda ve perakende endekslerinde yükseliş yüzde 3'ü buldu. Hisse bazında BİM (#BIMAS) yüzde 3,5, Şok Market (#SOKM) yüzde 3,4 ve Migros (#MGROS) hisseleri yüzde 2,8 oranında yükselişle açıldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.

Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak.

Yabancı kurumdan Türk bankaları karşılaştırması

Dalgalanma sonrası yeni beklentiler

Borsa İstanbul'da risk iştahı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Parekende27 Nisan 2021 13:43

    Şok bim .mgross tek açık yerler

  • fatih27 Nisan 2021 16:15

    adam da nasıl bir zihniyet varsa diğer esnafı kapat buraları açık ulen diğer esnaf ne yiyecek milyonlarca kişinin günahını nasıl taşıyacak şu mübarek ayda???