E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban'dan sürpriz talep! Ankara'ya bildirdiler---

Taliban'dan sürpriz talep! Ankara'ya bildirdiler

Taliban'dan sürpriz talep! Ankara'ya bildirdiler
25 Ağustos 2021 - 21:00 borsagundem.com

TSK'nın ülkedeki varlığına karşı çıkan Taliban, Kabil Havalimanı için Ankara'dan teknik destek talebinde bulundu

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban, Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için Türkiye'den teknik destek istedi. İki Türk yetkilinin Reuters'a yaptığı açıklamaya göre; nihai karar yabancı birliklerin Afganistan'dan çekileceği son tarih olan 31 Ağustos'tan sonra verilecek.

Taliban son yaptığı açıklamada Türk askerinin varlığına karşı çıkarak, "Türk askerinin Kabil Havalimanı'ndaki varlığına ihtiyaç yok. Havalimanını kendimiz koruyacağız" demişti.

Taliban'ın Afganistan'da kontrolü sağlamasının ardından Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nı koruma planına ilişkin tartışmalar devam ederken Taliban, Ankara'dan yardım istedi.

TEHLİKELİ GÖREVLE İLGİLİ ÇEKİNCELER VAR

Bu konuyla ilgili Reuters'a konuşan iki Türk yetkili, Taliban'ın Afganistan'daki yabancı birliklerin çekilmesinden sonra Kabil Havalimanı'nın işletilmesi için Türkiye'den teknik destek talebinde bulunduğunu söyledi. Ancak örgüt daha önce de açıkladığı gibi Türk askerlerinin de 31 Ağustos'ta ülkeden ayrılmasında ısrarcı oldu.

Türk yetkililerden biri, Afganistan'da 20 yıl sonra yönetimi ele geçiren Taliban'ın bu isteğinin Türkiye'yi tehlikeli bir görevi kabul edip etmeme konusunda zor durumda bıraktığını belirtti.

"TÜRK ASKERLERİ OLMADAN RİSKLİ BİR İŞ"

Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Türk yetkili, "Türk askerleri olmadan havalimanındaki çalışanların güvenliğini sağlamak riskli bir iş" dedi. Taliban ile bu konudaki görüşmelerin sürdüğünü belirten aynı yetkili, birliklerin çekilmesine yönelik hazırlıkların ise tamamlandığını belirtti.

ÇEKİLME TAMAMLANINCA KARAR VERİLECEK

Bir başka yetkili ise planların şu anda net olmadığını ve nihai kararın yabancı birliklerin ülkeden çekilmesi için son tarih olan 31 Ağustos itibarıyla verileceğini söyledi.

TSK'NIN ÜLKEDEKİ VARLIĞINA KARŞI ÇIKIYORLAR

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid son yaptığı açıklamada Türk askerinin ülkedeki varlığına karşı çıkarak, "31 Ağustos'a kadar tüm yabancıların tahliye edilmesini istiyoruz. Kabil Havaalanında Türk askerine ihtiyaç yok, orayı kendimiz koruyacağız. Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, fakat askerlerini burada istemiyoruz. "demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TURAN26 Ağustos 2021 09:16

    hakki denen yorumcu seni  talibanın kucağına atacan bakalım kaç gün dayanacak bir ay sonra sana yeniden soracan milleti beyinsiz zanneden ultra beyinsiz hakki ismini bile doğru yazamamışsın yoksa sen etliekmekmi yiyorsun 

  • Hava26 Ağustos 2021 08:53

    Taliban bu haberi yalanladı

  • Bir yorum26 Ağustos 2021 06:57

    Hava limanı işletmek bilgi ve teknoloji gerektirir.  Bir hava alanı bile işletmekten acizsiniz!  Yobazlıkta üstünüze yok.

  • Gur26 Ağustos 2021 11:04

    Ne kadar bir milletin yonetim sekline takiyorsunuz ba ne kim yobaz kim ilerici kardes ben ulkenin cikarina nbakarim.inan ABD Orda adam olmus kadin olmus su yobazmis.cocuklar..orta ladin oldurdu..intikami aldi..is bitti..ha birde bir ulus yaparim dedi.. kankalari olur ileride lazim olur kullanirim dedi.onuda beceremedi.

  • Hakki26 Ağustos 2021 08:37

    Tam bir beyinsizsin.

  • Bika25 Ağustos 2021 23:01

    Taliban muhatap alınmaması gereken terör örgütü.

  • Erol g.25 Ağustos 2021 22:49

    YER HIZMETLERİ SUNAN/İŞLETEN TAVHL GİTSİN ÖZEL GÜVENLİK ŞIRKETLERİMİZ GİTSİN İNŞAAT ŞIRKETLERİMIZ GİTSİN MADEN ARAMA MARKET ŞIRKETLERİMİZ DE GİTSİN AMA KARMAKARIŞIK İNSANİ DAVRANIŞLARIN BELIRSİZ/OLMADIĞI ORTAMA ASKERİMİZ GÖNDERİLMEMELİ/GÖNDERİLMESİN ASKER GÖNDERMEMİZ DEMEK TALİBANIN EMRİNE GİRMEK DEMEKTIR ONLARIN UYGULAYACAĞİ HER YANLIŞ UYGULAMAYI DESTEKLEMEK DEMEKTİR

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ26 Ağustos 2021 00:17

    ZAMANINDA KORE YE ASKERLERİMİZİ GÖNDERİP 1500 MEHMETÇİĞİMİZİ  KİM ŞEHİT ETTİRMİŞTİR.LÜTFEN SÖYLERMİSİN .BİZİM KORE İLE NE SINIRIMIZ VAR NEDE HİÇ BİR İŞBİRLİĞİMİZ NE DE BAĞIMIZ .BUNLARI SÖYLEMEZSİN SONRA HOS HOS KONUŞURSUNUZ.

  • KASIM YANTIR25 Ağustos 2021 23:00

    Senin dünya görüşün amma dar imiş.sen dünya ya mikroskop ile bakıyorsun.risk almaz isen öyle yattığın yerde kimse ağzına mama sokmaz.anyen millet ittifakı gibi düşünen zihniyete sahipsin.sana soruyorum.abd ve ab ülkelerinin dünyanın her yerinde ne işleri var.tüm abd ve ab ülkeleri çalışarakmı zengin oldular işte böyle yerde giderek kaynaklarına çökerek zengin olmuşlardır lütfen biraz ülkelerin tarihlerini yaptıkları sömürgeleri incele derim.senin tüm yorumların hep böyle.

  • Ali25 Ağustos 2021 22:39

    Havalimanı kapansın görürüm sizi, ne yiyeceksiniz ey Taliban ama ülkedeki gariban insanlara yazık olacak orası ayrı,

  • RAMO CANCAN25 Ağustos 2021 21:46

    Dümbükler kendi b.kunu kendiniz yiyin.yardım edek diyoruz yok sunu yapak diyoruz yok.bu işler öyle eline kaleşnikof almaya benzemez.yakında abd uçakları hepinizi bombalayacak binlerceniz gebereceksiniz.bir oyunun içine nasıl düştünüz haberiniz yoktur.abd size rahatlık vereceğinimi zannettiniz.hiç bir şey bu kadar kolay olabilirmi bak yıllarca abd ve ab ülkeleri binlerce vatandaşımızı şehit etmiştir halada etmektedir.

  • Türkoğlutúrk26 Ağustos 2021 14:35

    ABD tarafından kuruldu,ABD tarafından beslendi,milyar dolar ABD tarafından verildi,amaç bop tanıdık geldimi.bop projesinin bir ayağı bitti.