E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban Kabil'e girdi---

Taliban Kabil'e girdi

Taliban Kabil'e girdi
15 Ağustos 2021 - 10:45 borsagundem.com

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban'ın her yönden başkent Kabil'e girmeye başladığını açıkladı

Afganistan'da ilerleyişini sürdüren Taliban, başkent Kabil'e girmeyi başladı.

Açıklama Afganistan İçişleri Bakanlığı'nca yapıldı. Açıklamaya göre Taliban güçleri her yönden Kabil'e giriyor.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Türkiye Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak Afganistan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının ivedilikle Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne bilgi vermesini istedi.

Taliban son olarak Son olarak ülkenin dördüncü büyük kenti Mezar-ı Şerif ve Meymene kentlerini almıştı. Afgan ordu güçlerinin örgüte teslim olduğu belirtildi.

Örgüt kente girdikten sonra hapishanedeki tüm mahkumları serbest bıraktı. Eski Belh Valisi Ata Muhammed Nur, Mareşal Raşid Dostum ile birlikte güvenli bir yere kaçtıklarını duyurdu.

ABD TAHLİYE DERDİNDE
ABD ise Kabil'deki elçilik çalışanlarını tahliye etmeye çalışıyor. Tahliye için gönderilecek ilave asker sayısı 3 binden 5 bine çıkarıldı.

Kararı Başkan Joe Biden yazılı açıklamayla duyurdu. Biden, askerlerin, çalışanları ve ailelerini ülkeden güvenli bir şekilde tahliye edeceğini söyledi.

Amerikan Başkanı Taliban'a da gözdağı verdi. Biden, askerleri ve personeli riske atacak herhangi bir eylemin "hızlı ve güçlü bir tepki" ile karşılaşacağını söyledi.

ABD kaçıyor, Taliban ilerliyor

Taliban, 1 haftaya Kabil'i kuşatabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ; ) 15 Ağustos 2021 13:46

    15 Ağustos Ruhu ile Talibana karşı koruyun ülkenizi. Gelmeyin bizim Türkiye ye   hemen 4 nala... Biz sizlere dedelerinizin yaptığı gibi erzak, altın, takı, dolar, vb göndeririz. SAvunun rejiminizi darbeci Talibana karşı...

  • WERS15 Ağustos 2021 13:07

    abd herzaman yaptığını yaptı afganistanı karıştırdı ve afganistan yönetimini sattı ve bizide ortada bıraktı orada bir işimiz kalmadı bizim hükümetimizin yapacağı iş oradaki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde ülkeye getirmek talibanla da görüşüp göç işini halletmek

  • Ahmet Otzbir Vekili15 Ağustos 2021 11:34

    Gelin ümmetçi kardeşler. Cumhureisimiz davet ediyor sizleri. Tv lerde sosyal medyada konuşmalarında sıcak bir karşılama ile sizleri davet etti. milyonlarcanız gelin buyurun. Terk edin oraları, Türkiye sizlere bakacak, aş ekmek yemek sanayi bölgelerinde iş, buyurun gelin sınırlarımızda karşılar, sizlere ekmek yemek aşı yapar karşılarız... 6 milyon multeci yetmedi.  1 mılyon daha gelın. o kadar milyonlarca ınsan, gidip vatan kuramadılar kendilerine. ne devletler var yuzbun nufuslu devlet  kurmuş... ne eğitim, ne sağlık, ne kulturel aktiviteler, bu duzeniz nufurları kaldırmaz. devlet bukadar insana bakmaya kalkarsa, zam zam zam yapmadan bu kadar insanı besleyemez. kendi karnını doyuramayan mılyonlarca insan bu ulkede kamburdur. avrupa birliğide hayaldır.

  • Yıldırım15 Ağustos 2021 11:18

    Bu durumda biz Kabil havaalanında ne yapacağız.

  • Aktrol15 Ağustos 2021 12:41

    Yerli ve milli iha sihalarımızı uçurup, Avrupayı kıskandırıcaz. kabilde uçan tek uçak türk uçakları diye.

  • Adanalı Celal15 Ağustos 2021 11:13

    Abd İsrail çocukları het yerde kaybediyor

  • Pala15 Ağustos 2021 11:04

    Zorla güzellik olmaz, afganlar sefalet içinde yaşamayı tercih etti