E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban işçi maaşlarını nasıl ödeyeceğini açıkladı---

Taliban işçi maaşlarını nasıl ödeyeceğini açıkladı

Taliban işçi maaşlarını nasıl ödeyeceğini açıkladı
24 Ekim 2021 - 20:54 borsagundem.com

Afganistan'da yoksullara iş imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirilecek bir projede, çalışacak işçilerin her birine günlük 10 kilogram, mühendislere ise 16,5 kilogram buğday verilecek.

Taliban yönetimi Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı Rıyazettin Şerifi, 40 bin kişiye istihdam sağlayacak "İş Karşılığında Buğday Projesi"ne ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afganistan'ın ekonomik yönden zor günler geçirdiğine işaret etti.

Söz konusu projenin öncelikle Kabil ve çevresinde daha sonra 34 ilde uygulanacağını belirten Şerifi, şöyle devam etti:

"Bu projenin iki amacı var. Birincisi, işsizlere istihdam oluşturmak, yoksullara iş imkanı sağlayarak ailelerine ekmek götürmelerine yardımcı olmak. İkincisi, Kabil yazın yeraltı su kaynakları bakımından sıkıntı çekiyor veya yağmur yağdığında şehrin sokaklarını sel götürüyor. Bu nedenle başkent etrafındaki dağlar ve tepelerde çukurlar kazıyor, sel yollarına küçük barajlar kuruyoruz. Böylece bir taraftan seli önlerken, diğer taraftan toprağın su tutmasını sağlamayı amaçlıyoruz."

Afganistan’da devlete ait depolarda 55 bin ton buğday bulunduğunun altını çizen Şerifi, mevcut buğdayı iş mukabilinde yoksul halka dağıtmak için bu projeyi planladıklarını vurguladı.
Şerifi, "2 aylık proje kapsamında çalışan işçilerin her birine günlük 10 kilogram, mühendislere ise 16,5 kilogram buğday verilecek." dedi.

Projenin açılışına Taliban yönetimi Ziraat Bakan Vekili Abdurrahman Raşid, Hükümet Sözcüsü Zabihullah Mücahid ve Taliban yönetimi Kalkınma Ajansı Başkanı Abdurrahman Ataş da katıldı.

'100 kız çocuğu Taliban’dan gizli online eğitim alıyor'

 

Rusya, Taliban'ı net bir şekilde uyardı

 

Taliban valisi, Afganistan'ın yerini bulamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş25 Ekim 2021 10:13

    Buğday da zaten bedava Birleşmiş Milletler tarafından Türkiye üzerinden gönderiliyor.

  • Bir yorum25 Ekim 2021 06:35

    İtiraz eden olursa kellesini alırsın!  Bu sersemlerden  bir halt olmaz!  Kendileri bir halttan anlamadıkları  gibi anlayanları da  iş başına getirmek gibi bir niyetleri yok. İlk yapmaları gereken halka güven vermekti.  Bunu yapmadılar. 

  • gerici ve örümcek kafalı24 Ekim 2021 22:46

    güzel ve çağdaş bir uygulama.önümüzdeki yıllar dolar ,euro deil gıda çok mühim ve ehemmiyetli olacak.zira cihanda husule gelen iklim değişikliği gıda ve suyu çok değerli hale getirecektir.işte bu yüzden hulasa sanayileşmiş ülkeler amerika ve avrupa bir lokma ekmeğe muhtaç hale gelip türkiyenin kapısında  sıraya gireceklerdir.afganistan da ileri görüşlü gericiler resmi iyi okumuşlar ve şimdiden önlem almışlar.helal olsun.

  • Ceyda24 Ekim 2021 22:25

    ABD biliyor CHP ve IYI PARTININ kendi yaninda oldugunu biliyor ve baski uyguluyor..halkimiz iyi bilsin..ulkene yon vermeye calisiyor..ama allahin da bir hesabi.var ey MILLET uyan.kilictari be AKSENER tani.

  • Musa24 Ekim 2021 22:00

    Bu adam bugüne kadar ne söylediyse hep tersi olmuştur.

  • TAMİZ KARTALGÖZ24 Ekim 2021 21:19

    1970 yılında chp iktidar da iken ben iyi hatırlıyorum.doktor ilaç akaryakıt tüp, margarin çimento demir kömür her şey karaborsada ve yok yok yok idi.şu anın değerini bilin.

  • Bir yorum25 Ekim 2021 11:22

    Hım  denen mal ne tarihten haberin var ne ekonomiden!  2002 krizinde Anasol iktiarda Ecevit iktiarda shp-dyp koalisyonları iktidarda (ki bunlar chp nin yavrularıdır.)  

  • hım25 Ekim 2021 08:06

    chp en son 1951 de iktidardı

  • geçmişinden utanan adam24 Ekim 2021 22:33

    ömrümüz kuyruklarda geçti be hocam.sıcak demedik soğuk demedik kuyruklarda  hayatımızı yaşamıştık.pirinç,gazyağı,karaborsa samsun ,maltepe sigarasından almak için kulağın delik ,ayrıca adamın olması lazımdı ki mala ulaşasın,rüşvet desen hayatın olağan bir akışı içindeydi.ne muhabbetler,ne anılar kaldı hatıralarda..