E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban heyeti Türkiye'de---

Taliban heyeti Türkiye'de

Taliban heyeti Türkiye'de
14 Ekim 2021 - 16:05 borsagundem.com

Afganistan'daki Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, Türkiye'de temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyet ile Ankara'ya geldi.

Taliban hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'nin başkanlık ettiği heyet, Katar’ın başkenti Doha’dan Türkiye'ye geldi.

Bazı Türk yetkililerle temaslarda bulunacak olan Muttaki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek.

Muttaki, Doha’da salı günü Batılı diplomatlarla yaptığı görüşmede "Afgan hükümetini zayıflatmanın hiç kimsenin yararına olmadığını, çünkü bu durumun olumsuz etkilerinin dünyada doğrudan güvenlik ve ekonomi ile göçü etkileyeceğini" söylemişti.

Taliban heyetinden Türkiye ziyareti

 

Taliban'dan ABD açıklaması: Yeni bir sayfa açma...

 

ABD Taliban ile yüz yüze görüşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif14 Ekim 2021 21:21

    talibanın  vakur ve gururlu heyetine hayran kaldım.devlet adamlığı bu mudur işte budur.keşke bizim idareciler bu yiğit adamları örnek alsalar da kendilerine çeki düzen verseler.

  • Hehe14 Ekim 2021 19:06

    Kesin afgan parasini bozdurmaya geldiler sonra ver elini avm onlar bile deger kazandi taliban bizede gelsin diyenler acaba bunu mu gordu adamalr 2 ayda sahlandirdi ekonomilerini

  • Mucise Reis ;)14 Ekim 2021 17:22

    Şuan resmi olarak tanınmıyor. Darbe yaptılar, onlarca can ve kan aktı. Gelgelelim ne değişti ? Adamlar Dünyada birçok ulke ile görüşıyor. abd, ırak vb bazı avrupa ulkeleride var. Yani başa geçenleri resmi olarak kimse tanımıyor hala. Ama ilk tanıyan Türkiye olacak gibi. Olan, afganistanda, tarlasını namusunu, çocunu, koyunu, evini vb korumak için yaşamını yitirenler oldu. Ne değişti ? al adamlar başa geçti resmi olarak tanınacak ileride. Çin pakistan rusya, el altından goruşmeye başladı. O bakımdan, iç cephe çok önemli. Ne olursa olsun içeride insanlar biribirini düşman görmesin, kavga etmesin. HUKUK burada tek çözüm ortagı olsun. Afganistan tam bir ilke devlet. köy gibi oldu. din din din, diye diye milletin cnaını aldılar ha bire... yine abd ilede tokalaştılar, ezeli dümanları idi :D kafi şeytandılar : ))

  • Metin14 Ekim 2021 17:15

    Türkiye bunlardan ne alır ? Örneğin kevgire dönmüş sınırdan Ülkeme giren binlerce Afgan gencini geri alacak mı ? Ülke olarak bize ne verirler ? Etrafı Rusya ,Pakistan, İran vb ile çevrili Afganistan'ın başarı şansı ne olur ? Bu kadar geri kalmış ülkeden ne fayda gelir ?

  • www14 Ekim 2021 17:12

    Suriyeli sığınmacıları geri göndermek için Esad'la görüşmüyoruz , Taliban'la görüşüyoruz  :(  :(  :( 

  • u s a m e 1000 ladin14 Ekim 2021 16:36

    bidahaki sefere de gariban heyetini kabul ederler

  • Yobaz sürüsü14 Ekim 2021 16:35

    Şunlara bak ya, bizi bu durumlara düşürenler utansın

  • osman kalender14 Ekim 2021 16:22

    hoş gelmişler :)