E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban Afganistan'da bir vilayet merkezini daha ele geçirdi---

Taliban Afganistan'da bir vilayet merkezini daha ele geçirdi

Taliban Afganistan'da bir vilayet merkezini daha ele geçirdi
07 Ağustos 2021 - 15:54 borsagundem.com

Afgan hükümet güçleri kuzeyde stratejik öneme sahip Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan'ın kontrolünü Taliban'a karşı kaybetti

Taliban, Cüzcan vilayetinin merkezi Şibirgan'ın kontrolünü ele geçirdi.

Taliban dün de Afganistan'da Nemruz vilayetinin yönetim merkezi Zaranc'ı ele geçirmişti. Bu, ülkede ilerleyişini sürdüren Taliban'ın ele geçirdiği ilk eyalet başkenti olmuştu.

Afganistan'daki güvenlik durumu, ABD birliklerinin ülkeden geri çekilme sürecinin başlamasının ardından Taliban'ın hakimiyet alanını genişletmesiyle giderek kötüleşiyor.

ABD'den Taliban'a çağrı

Afganistan'da Taliban ilk kez bir vilayet merkezini ele geçirdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet 08 Ağustos 2021 08:52

    Kökünüzü skym kurumadınız gitti soyunuz be

  • Atakan07 Ağustos 2021 21:55

    Başlarım afganına derdi bizemi düşüyor evladımız mı babalarımıyız neden alacağız bu gereksiz insanları ülkemizde yabancı olduk yazık Türk ekmeğini suyunu paylaşır ülkesini vatanını paylaşmaz Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ni korusun gerisi önemli değil

  • Bir yorum07 Ağustos 2021 18:22

    Bak sen şu Amerika ya bir kaç şalvarlı teröriste mağlup olmuş güya!  Ya da  Taliban  yeniden mi dizayn edildi?  Kendi halkına zulüm ediyor uyuşturucu ticareti yapıyor!  Amerika neden yok etsin bu şerefsizleri?  Zaten kendi yapmak istediklerini yapıyorlar! ''Yani aynı mışız  o halde bir kaç dokunuşla tam bizim istediğimiz gibi beraber nice şerefsizlikler yapabiliriz''' diyor.