E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban, 1 haftaya Kabil'i kuşatabilir---

Taliban, 1 haftaya Kabil'i kuşatabilir

Taliban, 1 haftaya Kabil'i kuşatabilir
14 Ağustos 2021 - 08:29 borsagundem.com

ABD istihbaratının, Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i 3 gün ile 1 hafta arasında kuşatabileceği yönünde değerlendirme yaptığı bildirildi

CNN'in haberine göre, Taliban'ın 3 gün ila 1 haftada Kabil'i kuşatma altına alabileceği senaryosu Washington'da değerlendiriliyor. Daha önce Taliban'ın Kabil'i izole edebileceği süre için daha uzun bir periyot öngören ABD'li istihbarat kurumları, Taliban'ın hızlı ilerleyişi karşısında bu süreyi 1 haftaya kadar indirmiş oldu.

Taliban'ın ilerleyişi karşısında herhangi bir adım atmayan Joe Biden yönetimi ise önceliğini Kabil Büyükelçiliği'ndeki personelin tahliye edilmesine verdi.

Öte yandan aynı habere göre ABD'nin Kabil Büyükelçiliği'ndeki personele 'hassas tüm materyallerin yok edilmesi' talimatı verildiği kaydedildi.

Elçilik personeline gönderilen ve CNN tarafından görülen notaya göre, ABD'li yetkililer, söz konusu materyallerin propaganda amacıyla kullanılmasının önüne geçmek için bu yönde bir adım atma kararı aldı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, dünkü basın brifinginde, Kabil Büyükelçiliği'ndeki personelin tahliyesine ilişkin 3 bin ABD askerinin katıldığı operasyonun başladığını ve ülkedeki birliklerine herhangi bir saldırı olması halinde karşılık vereceklerini belirtmişti.

"Afganlar’ın tahliyesi için gizli görüşme" iddiası

NATO'dan Taliban'ın saldırılarına yönelik açıklama

Gazni düştü! Taliban Kabil'e yaklaşıyor...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • terör ve güvenlik uzmanı14 Ağustos 2021 15:29

    Amerika'nın kurduğu dinci örgütler bu kadar olur.ne dini? Deaş sanki farklı mı.Eş-şebab,boko haram hepsi Amerika tarafından kurulmuş dinci örgütlerdir.Ne farkları var.Tek ortak yanları Amerika'nın da yapmak istediği fakat kendileri ölmekten korktukları için bu örgütleri kullanarak  müslümanları öldürmek ve sayılarını azaltmaktır.Bu arada dostu amerika olanları da lanetliyorum başları da ölene kadar beladan kurtulmasın diyorum.Allah onları kahr-u perişan etsin iki yakaları bir araya gelmesin inşeALLAH.

  • Ali14 Ağustos 2021 11:51

    Pis herifler.Bide güzel dinimizin adını kullanıyor deccal sürüleri.

  • Örgüt14 Ağustos 2021 08:45

    Allah fırsat vermesin, bu ne azgınlıktır. İktidar sevdasıdır. Nefret ediyorum bu tür besleme terör örgütlerinden.İllegal bir sekilde halk iradesine karşı çıkıp kin ve nefretten, dinden beslenen zararlılar.İşit, İrandaki örgüt, libyadaki örgüt, pkk, taliban nedir bu ya? Az akıl olsa masum canlara kıydıkları için hesap verceklerini bilirler. Adamların amacı kaos çıkarıp, şeytana hizmet etmek bana göre.